Skip to main content

Nieuws

lokale verankering
Nieuws

Lokale verankering

Voka – Kamer van Koophandel Limburg heeft een sterke lokale aanwezigheid en een grote betrokkenheid naar bedrijven en besturen via de Ondernemersclubs en Voka Ambassadeurs.

individuele lobbydossiers
Nieuws

Info & advies

Ongeacht in welke levensfase uw bedrijf zich bevindt of rond welk thema u vragen heeft: onze adviseurs staan klaar voor u.

10 topprioriteiten voor limburg
Nieuws

Belangenbehartiging

Belangenbehartiging lijkt voor velen een ver-van-mijn-bed-show. Toch is ons lobbywerk cruciaal om grotere dossier positief te doen landen.

Nieuws

Je belangen verdedigen?

Ondernemers zijn plantrekkers. Voor ieder probleem zoeken ze een oplossing. Maar sommige obstakels zijn te groot om alleen te overwinnen.

Wat ligt er morgen op ons bord?
Nieuws

Wat ligt er morgen op ons bord?

Van nieuwe trends bij conscious consumers tot maatschappelijke uitdagingen rond ons klimaat en onze gezondheid: ze pushen onze (Oost-)Vlaamse voedingsproducenten en ingrediëntenleveranciers om vandaag te investeren in de voeding van morgen. Die is duurzaam, deels plantaardig, transparant, gezond én lekker. Een voorsmaakje.

Werkplekleren
Nieuws

Werkplekleren: een succesrecept voor een kreunende arbeidsmarkt

Met ruim 70 aanwezigen vierden we vrijdag 3 jaar Welt. In Oost-Vlaanderen gingen al 200 bedrijven aan de slag met dit WerkErvarings- en LeerTraject, dat bedrijven concrete tools aanreikt in hun moeilijke zoektocht naar personeel. IJzersterke getuigenissen, speedmeets tussen werkzoekenden en werkgevers en de lancering van de online jobbbeurs jobgewelt.be vormden de rode draad van deze talentvolle dag.

Bart Van Craeynest
Opinie

COLUMN - Op zoek naar extra inkomsten?

Tijdens een hoorzitting over de financiering van de sociale zekerheid vorige week in de Kamer werd opmerkelijk veel verwezen naar de nood aan extra inkomsten.

Metropolitan Cultural Night
Nieuws

Metropolitan Cultural Night

Kaaitheater geeft ondernemers creatief bad Voka Metropolitan was voor zijn jaarlijkse Cultural Night te gast in het Kaaitheater. De deelnemers kregen er een inspirerend creatief bad.

Palim
Nieuws

Project om Marokkaanse IT'ers aan te werven van start

Tijdens infosessies op 14 en 15 oktober in Brussel en Gent konden geïnteresseerde bedrijven meer vernemen over het Palim-project, het pilootproject dat Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen same

Investeren
Opinie

Gemeenten moeten nu extra investeren

Vlaanderen herfinanciert de gemeenten de volgende jaren aanzienlijk. Het Gemeentefonds blijft jaarlijks stijgen met 3,5%. Daar komen vier extra financieringsstromen bovenop.

ING
SD Worx