Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Vokaplaat: Van file tot motivatie bij Orange

De Vokaplaat: Van file tot motivatie bij Orange

  • 23/07/2024

In de zomerreeks 'De Vokaplaat' gaan we op zoek naar de muzikale inspiratiebronnen van Vlaamse ondernemers. We ontdekken hoe muziek de drijvende kracht achter ondernemerschap, creativiteit en motivatie kan zijn. Ondernemers delen hun muzikaal verhaal en vertellen hoe verschillende muziekgenres en nummers hun ondernemersgeest gevormd hebben.

Vandaag zijn we te gast bij Orange, waar we een gesprek hebben met Werner De Laet, Chief Enterprise Officer en hoofd van de B2B-unit van het telecombedrijf. Werner staat aan het roer van de enterprise-business-unit, een diverse afdeling die zowel grote multinationale ondernemingen als kleine kruidenierswinkels bedient, van dataverkeer tot cybersecurity. Wij zijn alvast heel erg benieuwd om te ontdekken hoe muziek het ondernemerschap bij Werner beïnvloedt.

Vokaplaat Werner De Laet

 

Heb je een passie voor muziek? 

“Absoluut! Ik ben een echte muziekliefhebber, ookal ken ik er eigenlijk niet veel van”, lacht Werner. Tijdens het autorijden is muziek dé ‘compagnon’ van Werner, en al zeker wanneer hij in de file staat. Dan durft hij de muziek al wel eens loeihard te zetten. “Op kantoor luister ik bewust geen muziek, maar als ik thuiswerk en heel wat moet nalezen, kan wat muziek op de achtergrond me zeker wel motiveren.” Werner is een enorme fan van hedendaagse muziek. Zijn voorkeur gaat naar powernummers die hij luid kan opzetten in de auto. Hij vertelt ons dat hij het ritme en de sfeer van een nummer het allerbelangrijkste vindt, niet zozeer de songteksten, want daarnaar luistert hij minder gedetailleerd. Een goede song heeft een goed ritme!

Vokaplaat Orange 1

 

Haal je energie uit muziek? 

Werner haalt veel energie uit muziek, maar voor een belangrijke opdracht zet hij geen muziek op ter motivatie. “Ik zet geen specifiek nummer op voor een belangrijke of spannende opdracht, maar in mijn hoofd heb ik soms wel die mindset van ‘Kom, we gaan ervoor!’” Eén nummer springt er voor Werner wel echt uit en dat is: ‘Empire State of Mind’ van Jay-Z en Alicia Keys. “Het is een fijne mix van rap en mooie zang. Rap kan snel chaotisch en complex worden, je moet goed luisteren om alles te begrijpen. Dat reflecteert ook onze sector, waar elke dag iets nieuws of onvoorzien gebeurt.” Werner werkt al 26 jaar bij Orange en tijdens die periode heeft hij de stad New York meerdere keren bezocht voor zijn werk. De verandering die hij in de stad zag, herinnert hem aan het ‘alles kan’-gevoel dat hij ook in zijn werk en in dit nummer ervaart.

Vokaplaat Orange 1

 

Heb je het gevoel dat muziek collega’s bij Orange kan verbinden? 

Muziek speelt binnen Orange zonder twijfel een grote rol. Werner vertelt hoe muziek de collega’s samenbrengt tijdens bijeenkomsten. “Een tijd geleden speelden we ‘High Hopes’ en iedereen deed meteen mee op het deuntje. Het is leuk om te zien dat alle collega’s op dat moment dezelfde energie met elkaar delen. Muziek verbindt culturen, generaties en mensen, en dat maakt het heel interessant.”

Kan muziek jou inspireren en/of motiveren? 

Op de vraag of hij vooral motivatie of inspiratie uit muziek haalt, antwoordt Werner lachend: “De energie vooral! ’s Morgens mag de muziek in mijn auto echt wel luid staan. De beste combinatie voor goed ondernemerschap is volgens mij: muziek én koffie. Misschien niet voor andere mensen, maar voor mij werkt het perfect.” Werner vertelt dat hij niet veel slaap nodig heeft en meestal heel vroeg op kantoor is. “Daardoor voel ik me altijd goed voorbereid. Doorheen de jaren heb ik geleerd dat je veel meer kansen kan grijpen als je de tijd ervoor neemt. Vroeg op kantoor zijn, geeft me de mogelijkheid om rustig en efficiënt te werken, en dat heb je vaak heel hard nodig in het ondernemerschap.” 

Wij onthouden alvast dat muziek, in combinatie met koffie, een echte ‘try-out’ is! Wij willen jou hartelijk bedanken voor het fijne interview en wensen je nog veel energieke ochtendritjes in de auto toe.

Vokaplaat Orange 2

 

Zin in een dosis inspirerende Vokaplaatverhalen? Ontdek ze allemaal hieronder, of klik door naar de podcastversie als je liever luistert dan leest! We kijken uit naar de volgende verhalen in ‘De Vokaplaat’!

Ontdek hieronder de playlist van onze ondernemers

imu - vzw - Altez