Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • De Vokaplaat: Hoe muziek ondernemerschap kleurt bij Pluxee

De Vokaplaat: Hoe muziek ondernemerschap kleurt bij Pluxee

  • 23/07/2024

In de zomerreeks 'De Vokaplaat' gaan we op zoek naar de muzikale inspiratiebronnen van Vlaamse ondernemers. We ontdekken hoe muziek de drijvende kracht achter ondernemerschap, creativiteit en motivatie kan zijn. Ondernemers delen hun muzikaal verhaal en vertellen hoe verschillende muziekgenres en nummers hun ondernemersgeest gevormd hebben.

Onze eerste gast is Sven Marinus, CEO van Pluxee. Pluxee biedt meer dan 250 diensten aan voor zowel individuen als bedrijven, waaronder maaltijdcheques, ecocheques enzovoort, die je als bedrijf bij hen kan vinden. Sinds kort vertoeven zij in de Ravensteinsstraat te Brussel. “De bedoeling is dat de kantoren energie geven,” vertelt Sven trots. “We hebben bewust veel kleur in het gebouw verwerkt, en als je dat voelt, is onze missie geslaagd.” Sven neemt ons mee in zijn muzikaal carrière-pad dat gevuld wordt met een échte ‘Sultans of Swing’.

Vokaplaat Pluxee

 

Ben je zot van een specifiek muziekgenre? 

“Ik hou van veel verschillende muziekgenres, van pop tot bossanova, en vooral salsamuziek maakt me heel vrolijk.” Een nummer dat Sven bijzonder inspireert in het ondernemerschap is ‘The Eye of The Tiger’. “Dat nummer gaat over vallen, opstaan en doorzetten. De beat geeft een echte boost en bereidt mij voor op belangrijke gesprekken of uitdagingen. Net als in de film, vind ik die thema’s ook terug in het ondernemerschap. Vooral het stuk over ‘rising up’ sluit sterk bij mezelf aan, omdat het een gevoel van vastberadenheid en motivatie oproept.” Hoewel ‘The Eye of The Tiger’ een bron van motivatie kan zijn, luistert Sven tijdens het werk liever naar instrumentale muziek. “Tijdens het werken zet ik eerder bossanova op. Het creëert een fijne sfeer op de achtergrond, waardoor je ontspannen blijft en toch geconcentreerd kan werken.”

Vokaplaat interview

Is jouw muzieksmaak doorheen de jaren veranderd? 

Terugkijkend op zijn studententijd, herinnert Sven zich hoe klassieke muziek, vooral Mozart, hem door studeersessies hielp. “Tijdens examens luisterde ik vaak naar Mozart. Er werd gezegd dat je slimmer wordt van klassieke muziek, dat kon ik wel gebruiken. Dit is een gewoonte geworden die me altijd heeft geholpen om in de juiste mindset te komen.” Maar vanwaar kwam de liefde voor salsa? Op 17-jarige leeftijd besloot Sven een tijdje naar Brazilië te trekken. “Ik ben een kind van de jaren 80, toen waren muzikale voorkeuren vaak hokjesdenken. Maar door in Brazilië te wonen, leerde ik Latijns-Amerikaanse muziek zoals bossanova, salsa, en samba waarderen. Deze ervaringen hebben mijn muzikale horizonten verbreed en me geleerd dat je van meerdere stijlen tegelijk mag en kan houden.”

Sven Marinus Pluxee

 

Haal je inspiratie bij een specifieke artiest? 

“Dat vind ik een lastige vraag maar als ik dan iemand zou kiezen is het zonder twijfel Toots Thielemans, hij combineerde Braziliaanse muziek met Westerse invloeden in zijn album ‘The Brazil Project’. Toots was een inspirerende artiest die erin slaagde om verschillende muziekculturen samen te brengen. Ik bewonder hem enorm.”

Vokaplaat Pluxee 2

 

Welk lied typeert je collega’s bij Pluxee? 

Bij Pluxee speelt teamspirit een cruciale rol, en dat komt ook terug in hun muziekkeuze. “Salsa is voor mij de perfecte metafoor voor ons bedrijf. Het is een dans die je samen danst, net zoals wij bij Pluxee samenwerken. Daarnaast is het vrolijke en energieke muziek, wat perfect aansluit bij ons frisse en dynamische merk.” Hoewel er geen specifiek lijflied is, werd ‘The Eye of The Tiger’ onlangs gebruikt om een stafmeeting te starten, wat een energieke sfeer in de zaal bracht. “Misschien wordt dat wel ons themalied voor de toekomst,” lacht Sven. 

Dankjewel, Sven, voor dit inspirerende gesprek en de inkijk in hoe muziek jouw ondernemerschap kleurt. 

Vokaplaat Pluxee 3

 

Zin in een dosis inspirerende Vokaplaat-verhalen? Ontdek ze hieronder allemaal, of klik door naar de podcastversie als je liever luistert dan leest!

Ontdek hieronder de playlist van onze ondernemers

imu - vzw - Altez