Selecteer je regio bovenaan via de groene knop voor regionale inhoud.
Help de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren
Vlaanderen heeft een van de duurste, maar ook onder-niveau-presterende onderwijssystemen in Europa. Daarom helpen we bij Voka mee om van onderwijs (opnieuw) een sterk fundament te maken voor onze arbeidsmarkt en economie. Dit door bij te dragen aan het beleid en te luisteren naar de bevindingen van ondernemingen.
Enkele voorbeelden van onze onderwijs-speerpunten zijn:
- testen rond studie-oriëntering (Voka Talent Centrum)
- invoeren van centrale examens
- promoten van duaal leren, stages en werkplekleren
Introduceer duaal leren en werkplekleren in jouw onderneming
Wil je de talenten van morgen en potentiële werknemers mee opleiden? Bij Voka helpen we je graag met de uitrol van duaal leren en werkplekleren in jouw onderneming.
Wij brengen je – naargelang je noden – in contact met instellingen uit het secundair, hoger en volwassenenonderwijs. Vervolgens zorgen we voor een goede match tussen jouw onderneming en de onderwijsinstellingen. Op deze manier is Voka jouw platform om de juiste studenten en leerlingen te vinden.
Meer weten? Ontdek ons platform voor duaal leren of contacteer ons voor meer informatie.
Het laatste nieuws over onderwijs in Vlaanderen
Ontdek het laatste nieuws over het onderwijs in Vlaanderen. Meer weten? Neem een kijkje in Slim onderwijs, ons themadossier vol inzichten van experten.
Talentcenter - Inside Look
Krijg een inside look in de Vlaamse Talentcenters
Al meer dan 4500 leerlingen ontdekten hun talenten en vaardigheden
De Vlaamse regering en Voka zullen de Talentcenters verder versterken zodat elke Vlaamse jongere kan ontdekken welke studierichtingen aansluiten bij zijn talenten en interesses.
4 voorstellen om het hoger onderwijs klaar te maken voor de demografische boom
Het nieuwe academiejaar begint met een recordaantal inschrijvingen. En ook de komende jaren zullen we nog records zien sneuvelen in het hoger onderwijs. Dat heeft alles te maken met de demografie. Vlaanderen heeft een geboortegolf gekend goed vijftien jaar geleden. Na de crèches en de basisscholen kwamen de secundaire scholen onder grote druk te staan. Binnen enkele jaren zal ook het hoger onderwijs voor ongeziene uitdagingen komen te staan. Deze demografische stijging vraagt om planning en actie, niet alleen van de overheid en de onderwijsinstellingen, maar ook van de bedrijven en ondernemingen die baat hebben bij een goed opgeleide toekomstige generatie werknemers.