Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • DELBOO werft in één jaar tijd 8 nieuwe advocaten aan

DELBOO werft in één jaar tijd 8 nieuwe advocaten aan

  • 20/09/2024

“Internationale erkenning creëert extra werk”

Het zijn drukke tijden voor DELBOO Advocaten. Het onafhankelijk kantoor met vestigingen in Waregem, Brussel, Sint-Martens-Latem en Zandhoven, ziet zijn advocatenteam op één jaar bijna verdubbelen van 10 naar 18 advocaten. Bovendien kreeg de zaak dit jaar van de English Chambers de erkenning als invloedrijk advocatenkantoor in vermogensplanning. Oprichter en vennoot Mark Delboo geeft tekst en uitleg.

DELBOO werft in één jaar tijd 8 nieuwe advocaten aan Mark Delboo en Martijn Derycke

“Ons kantoor neemt sowieso jaarlijks deel aan jobbeurzen bij universiteiten, om de naamsbekendheid te verhogen”, legt hij uit. “Zeker in 2024 heeft dat zijn vruchten afgeworpen. In mei dit jaar kwam er al iemand bij, dit najaar volgen er nog 7 mensen, waarvan 6 pas afgestudeerden. Eén advocaat komt terug na een korte omzwerving. Die uitbreiding komt als geroepen, want we kampten eigenlijk met een personeelstekort, zeker nu er ook meer werk dan vroeger is.” 

DELBOO Advocaten legt zich toe op vermogensplanning en -bescherming, fiscaal advies, bedrijfsopvolging, betwistingen en regularisaties in functie van fiscale fraude. “De pas afgestudeerden krijgen gedurende hun eerste maanden extra seminaries om hun kennis te vergroten en tegelijk de mogelijkheid om on the job deze stiel nog beter onder de knie te krijgen. Dat is nodig, want vaak gaapt er een wijde kloof tussen theorie en praktijk. Het gaat om mensen met diploma’s rechten, notariaat en/of fiscaliteit.” 

Zeker de combinatie van die 3 aspecten is erg moeilijk te vinden. “Wij zijn actief in de ‘soft law’-domeinen, waar traditiegetrouw meer vrouwen in actief zijn. Van de 8 nieuwe mensen, zijn er 6 dames. Op onze site in Waregem Business Park hebben we nog genoeg ruimte om al die mensen een comfortabel bureau te geven. Toen we 6 jaar geleden naar hier zijn verhuisd, hadden we al rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding.” 

Sinds een viertal jaar focust DELBOO Advocaten zich ook op overdrachten en overnames. Daar spitsen 4 advocaten zich op toe. “Het is materie die vrij dicht aanleunt bij onze andere rechtsdomeinen.” 

Buitenlandse opdrachten 

Eerder dit jaar viel DELBOO Advocaten een leuke verrassing te beurt. “English Chambers erkende ons als een invloedrijk advocatenkantoor in vermogensplanning. We mogen dat beschouwen als een sterke kwaliteitsgarantie van de Angelsaksische certificatie-instelling. Misschien is het deels toeval dat het werkvolume sindsdien toeneemt. Zeker is wel dat we nu meer opdrachten krijgen van buitenlanders die in België belangen hebben en zich daarom het liefst laten bijstaan door een advocatenkantoor dat de Belgische wetgeving uitstekend beheerst.” 

Sinds oktober 2023 telt DELBOO Advocaten trouwens 3 vennoten. “Naast Martijn Derycke die al vennoot was, trad Mathieu Vancolen toe tot het kapitaal. Terwijl ik eerder op het commerciële focus, legt Mathieu zich meer toe op de aansturing van alle operationele activiteiten en van ons team”, besluit Mark Delboo. (BVC - Foto Kurt) 

www.delbooadvocaten.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie