Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Europabank 60 jaar: gedurfde oplossingen vanuit opgefrist patrimonium

Europabank 60 jaar: gedurfde oplossingen vanuit opgefrist patrimonium

  • 03/07/2024

De bank die individuen, gezinnen en kmo’s de kans durft geven om te investeren in de verbetering van hun eigen situatie, ook al is het risico wat groter: zo profileert Europabank zich in het Belgische bankenlandschap. Het verbindende karakter, de toegankelijkheid en vindingrijkheid leiden tot een erg grote tevredenheid bij een gevarieerd cliënteel.

Ceo Paul Malfeyt in de vernieuwde kantoren van Europabank in Gent

 


Tekst Bart Vancauwenberghe - foto Nathalie Dolmans

“Europabank is in 1964 opgericht door de International Bank of Washington, toen die de ambitie koesterde om activiteiten op te starten in het groeiende Europa”, verduidelijkt huidig ceo Paul Malfeyt. “De keuze voor Gent als hoofdzetel is geïnspireerd door de aanwezigheid van de haven, het economisch groeipotentieel en de gunstige ligging, op een kruispunt van belangrijke invalswegen. Op 1 april 1965 openden we in Gent (Groentenmarkt) het eerste van onze huidige 47 kantoren. Sinds 2004 maken we deel uit van de Crelan-groep.”

Operationele excellentie

Als ietwat vreemde eend in het Belgische bankenlandschap, startte Europabank met de directe verkoop van autofinancieringen. “Later volgden ook consumentenkredieten, hypothecaire leningen en andere kredietoplossingen die we financieren via mensen die bij ons sparen. Als kleinere bank konden we altijd een iets hogere spaarrente aanbieden. De eenvoudige en efficiënte aanpak, ondersteund door snelle administratie, zorgt ervoor dat we qua operationele excellentie altijd sterk scoorden.”

In 1983 stichtte de bank haar dochtermaatschappij eb-lease en zette zo de eerste stappen naar zelfstandigen en kmo’s. “Eb-lease werd opgericht om te kunnen starten met de verkoop van financiële leasing. Sinds 2020 zijn eb-lease en Europabank gefuseerd, maar ons aanbod voor professionelen is flink uitgebreid met zakelijke kredieten, renting, kaskredieten enzovoort. Net als particulieren, appreciëren zij het dat wij verder gaan dan andere (groot)banken: waar die banken afhaken om een krediet te verstrekken, proberen wij een oplossing op maat te vinden waarmee de klant verder kan.”

We bekijken elk dossier afzonderlijk. Dat maatwerk gaat gepaard met een hoge klantentevredenheid.”

Ceo Europabank Paul Malfeyt

“Daarnaast verwerken we de transacties met betaalkaarten in handelszaken. Als lokale speler onderscheiden we ons door een sterke service en transparante tarieven op maat. We zijn een goede partner van onder meer de horeca en hebben zicht op de geldstromen van deze zaken. Daardoor kunnen we eenvoudiger inspelen op hun kredietbehoeften, iets waar de grootbanken eerder terughoudend tegenover staan.” 
Bovendien staat Europabank garant voor snelle beslissingen bij het toekennen van kredietaanvragen. “Onze dagelijks vergaderende kredietcomités bekijken elk dossier afzonderlijk. Dat maatwerk gaat gepaard met een hoge klantentevredenheid.” 

(lees verder onder de foto)

De administratieve zetel van Europabank in Gent onderging een grondige metamorfose en is klaar voor een veelbelovende toekomst.

Click & brick

De kerngezonde bankinstelling hanteert een ‘click & brick’-strategie om zowel in de kantoren als digitaal een allesomvattende service aan te bieden. “Je kan in onze kantoren nog zonder afspraak binnenlopen, maar we zetten ook hard in op onze digitale kanalen. Zo kan je via onze website rekeningen openen en kredieten aanvragen, is het via ‘eb online’ comfortabel online bankieren en laat ‘eb sign’ het toe om documenten digitaal te ondertekenen.” 

Op 21 september organiseert Europabank een speciaal event om, met de 383 medewerkers en hun partners, de 60ste verjaardag te vieren. “De renovatiewerken aan onze bankkantoren en het hoofdkantoor in Gent zijn intussen volledig afgerond. De administratieve zetel in Gent onderging een grondige metamorfose, met een opgefriste, elegante voorgevel en een heel moderne installatie aan de achterkant. Ook op vlak van workspace zijn we dus uitstekend uitgerust voor een veelbelovende toekomst”, besluit Paul Malfeyt.

Je kan in de kantoren van Europabank nog zonder afspraak binnenlopen, maar er wordt ook hard ingezet op de digitale kanalen. 

Europabank
Burgstraat 170 – 9000 Gent
09 224 73 11
europabank.be
info@europabank.be

 

 

 

 

 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2024: 

  • 10 jaar: Billit en Luceda Photonics
  • 15 jaar: AYA, HR Mentor & Revive
  • 20 jaar: CTS Benelux, Oleum Olieslagerij, Projinit & Rederij De Gentenaer
  • 25 jaar: APF Autoparts
  • 30 jaar: Creaplan Group
  • 35 jaar:  Gent-Watertoerist
  • 40 jaar:  Bopro & Kresoft Systems
  • 50 jaar: Coatinc Ninove
  • 60 jaar: Cosmolift, Europabank, Scala & smartphoto group
  • 75 jaar: Petersime Belgium
  • 125 jaar: Vandemoortele
  • 160jaar: Steenbakkerij Vande Moortel

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2025 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024

Artikel uit publicatie