Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Cosmolift 60 jaar : garantie op veilig verticaal transport

Cosmolift 60 jaar : garantie op veilig verticaal transport

  • 03/07/2024

Vastzitten in een lift is een ervaring waar iedereen het liefst van gespaard blijft. Wie in een Cosmolift stapt, hoeft daar amper voor te vrezen. De onderneming maakt al 60 jaar van veiligheid een absolute prioriteit. Ook moederbedrijf Schindler gelooft rotsvast in die aanpak.

 

Cosmolift richt zich anno 2024 op liften voor residentiële toepassingen, in kleine kantoorgebouwen en op totale liftrenovaties.

 


Tekst Bart Vancauwenberghe - foto Wim Kempenaers

Cosmolift bestaat sinds 1964 en focuste zich altijd op installaties, renovaties, onderhoud en herstellingen van liften. “Sinds 1987 maken wij deel uit van Schindler Liften, een Zwitserse fabrikant van liftsystemen”, getuigt Cédric Veldeman, Sales & Installation Manager bij Cosmolift. “In 2009 hebben we vervolgens zelf Westlift uit Nieuwpoort overgenomen. Gedurende lange tijd waren we gevestigd in Zwijnaarde. In 2019 volgde de verhuis naar de Venecolaan in Aalter, waar we al onze diensten hebben gecentraliseerd. Van daaruit bedienen we klanten in West- en Oost-Vlaanderen en een deel van Antwerpen en Brussel.”

Gespecialiseerde teams

De onderneming richt zich anno 2024 op liften voor residentiële toepassingen, in kleine kantoorgebouwen en op totale liftrenovaties. “Naast nieuwbouw, onderhoud en herstellingen, verzorgen we ook moderniseringen. Dat alles doen we met een team van 65 mensen, waarvan twee derde dagelijks bij onze klanten zit om liften te onderhouden of te herstellen. De andere mensen van Cosmolift zorgen voor de ondersteuning van onze eigen techniekers, de communicatie naar de klanten en het plannen van alle werkzaamheden. Zij krijgen regelmatig opleidingen in het Schindler-trainingscentrum in Drogenbos, om mee te zijn met zowel de oude als de nieuwe technologieën.” 

Door de jaren heen heeft Cosmolift het vertrouwen van talrijke projectontwikkelaars, architecten, bouwpromotoren, aannemers en syndici verdiend. “Dat danken we onder meer aan de servicezekerheid die we kunnen waarborgen als onderdeel van een kapitaalkrachtige multinational. Dat combineren we met korte communicatielijnen, die toelaten om heel flexibel te ageren.”

(lees verder onder de foto)

Sales & Installation Manager Cédric Veldeman, General Manager Loebrecht Lievens en Servicemanager Danny Dujardin van Cosmolift

Digitalisering

Mettertijd ondergaan ook liften stevige evoluties. “Regelmatig treden nieuwe normen in voege, waarbij de klemtoon doorgaans op extra veiligheidsaspecten ligt. Om de drie maanden gebeuren er wel updates bij de ontwikkeling van nieuwe liften. De digitalisering speelt daarbij een belangrijke rol. Zo kunnen we op afstand vlot monitoren of er eventueel bepaalde foutmeldingen zijn geweest. Daarnaast wordt voor elke nieuwe of volledig gemoderniseerde lift een QR-code beschikbaar gesteld voor het verplichtte veiligheidsdossier.Dat verhoogt de efficiëntie en zorgt ervoor dat onze klanten die informatie altijd snel kunnen opvragen.”

Af en toe krijgt een liftkooi ook een restyling. “Dat esthetisch aspect is het eerste wat de eindklant ziet, al zetten wij het liefst in op een optimaal ‘rijcomfort’. Dat kunnen we waarborgen dankzij Schindlers STM-systeem (Suspension Traction Media). Dit bestaat uit staalkabels, bedekt met elastomeer-materiaal dat dan nog eens V-geprofileerd is. Zo zijn ze compacter dan conventionele staalkabels en zorgen ze voor minder trillingen en wrijving, waardoor we in de schacht de ruimte beter kunnen benutten. Zo kan de lift geruislozer rijden met meer rijcomfort voor de passagier. Bovendien hebben onze nieuwe liften een hoge bedrijfszekerheid: het duurt doorgaans minstens een jaar voor er eens een panne optreedt. Daarmee scoren dergelijke liften veel beter dan andere.”

Het getal 60 staat dit jaar centraal bij Cosmolift. “We vieren onze 60ste verjaardag, tellen exact 60 jaar ervaring bij ons nieuwbouwteam, zullen iets doen bij de klant waar we dit jaar de 60ste lift opleveren, verkopen, enzovoort. Het zijn toffe manieren om ons wat meer in de kijker te zetten.”

Cosmolift maakt al 60 jaar van veiligheid een absolute prioriteit.

Cosmolift 
Venecolaan 52J – 9880 Aalter
09 243 85 85
cosmolift.be
info@cosmolift.be

 

 

 

 

 

Voka viert jarige bedrijven

Samen met Voka kan je jouw bedrijf in de kijker zetten met een reportage in Ondernemersmagazine en visibiliteit op ons Jaarfeest. 

Dit zijn de jubilarissen van 2024: 

  • 10 jaar: Billit en Luceda Photonics
  • 15 jaar: AYA, HR Mentor & Revive
  • 20 jaar: CTS Benelux, Oleum Olieslagerij, Projinit & Rederij De Gentenaer
  • 25 jaar: APF Autoparts
  • 30 jaar: Creaplan Group
  • 35 jaar:  Gent-Watertoerist
  • 40 jaar:  Bopro & Kresoft Systems
  • 50 jaar: Coatinc Ninove
  • 60 jaar: Cosmolift, Europabank, Scala & smartphoto group
  • 75 jaar: Petersime Belgium
  • 125 jaar: Vandemoortele
  • 160jaar: Steenbakkerij Vande Moortel

Ontdek ze allemaal via deze link

Viert jouw bedrijf in 2025 een jubileum? Laat het ons weten!

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024

Artikel uit publicatie