Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Packo Inox (50 jaar): Specialist in hygiënische toepassingen

Packo Inox (50 jaar): Specialist in hygiënische toepassingen

  • 06/06/2024

140 eigen medewerkers én onrechtstreeks ook een werkgever voor heel wat toeleveranciers en onderaannemers uit eigen streek: Packo Inox is een belangrijke speler voor de economie in Diksmuide. De producten en diensten van de onderneming zijn al decennialang erg gegeerd in de voedings- en farmaceutische sector. Met een personeelsfeest zet Packo Inox dit jaar het gouden jubileum in de verf.

Packo Inox Danny Maenhout Herwig Verhoyen

Packo (Zedelgem) en Fullwood (Engeland) richtten in 1974 een joint venture op voor de productie van roestvaststalen (RVS) onderdelen voor melksystemen. “Door de jaren heen hebben we onze activiteiten uitgebreid en opgedeeld in 3 pijlers”, vertelt managing director Danny Maenhout. “De hygiënische componenten voor melkmachines- en robots blijven belangrijk. Daarnaast doen we aan beitsen en elektrolytisch polijsten van RVSonderdelen voor derden, maar ook voor eigen producten. De grootste groei situeert zich in de afdeling centrifugaalpompen. Om die reden maken we sinds 2015 deel uit van de Nederlandse multinational Verder. Sindsdien zijn ook lobben- en schroefspindelpompen toegevoegd, waardoor we een uitgebreid gamma aan hygiënische pompen kunnen aanbieden.” 

Packo Inox is een typisch make to orderbedrijf, dat in kleine series een heel grote variatie aan producten fabriceert. “Daarvoor kunnen we rekenen op veel goede opgeleide en gekwalificeerde medewerkers. We zetten ook krachtig in op automatisering, digitale aansturing van de productie en het stimuleren van de mentaliteit om continu te verbeteren. Onze zorgvuldig opgebouwde expertise geldt als referentie voor de andere productieeenheden van de Verder-groep”, pikt CFO Herwig Verhoyen in. 

In 2023 werd de kaap van de 40 miljoen euro omzet bereikt. Het leeuwendeel daarvan is bestemd voor Europese machinebouwers uit de voeding en de farmacie. “Dat geldt vooral voor de pompen en de hygiënische componenten. Met oppervlaktebehandeling helpen we hoofdzakelijk klanten uit België, Noord- Frankrijk en Zuid-Nederland. Daarbij is het een voordeel dat we het beste van 2 werelden combineren: de flexibiliteit van een kmo met de schaalgrootte en de commerciële kracht van een multinational, die in 23 landen eigen filialen heeft”, vult Danny Maenhout aan. 

Continu investeren 

Dat Verder ijzersterk in Packo Inox gelooft, weerspiegelt zich in de uitbreiding van de gebouwen met 1.700 m². “De plannen zijn goedgekeurd; eenmaal de vergunning binnen is hopen we dit najaar te kunnen beginnen bouwen. De realisatie maakt het mogelijk om onze capaciteit verder uit te breiden. Van de gelegenheid maken we gebruik om onze productieflow te hertekenen en te optimaliseren. We willen ook cobots en AGV’s (autonoom rijdende voertuigen, nvdr) inzetten en op die manier de automatiseringsgraad verder opkrikken. Dat is ook nodig, want extra medewerkers vinden is in deze regio erg moeilijk door de heel lage werkloosheid. Ons gouden jubileum willen we vooral als kapstok gebruiken om onze naamsbekendheid verder te vergroten. Wie weet kunnen we ons team op die manier extra versterken voor de veelbelovende toekomst.” 

Cardijnlaan 10, 8600 Diksmuide 
051 51 92 80 
Diksmuide.packo.be@verder.com 
www.packo.com

Packo Inox

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie