Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Hoprom (25 jaar): Projectontwikkeling in ‘haute couture’-stijl

Hoprom (25 jaar): Projectontwikkeling in ‘haute couture’-stijl

  • 06/06/2024

Luxueus afgewerkte appartementsgebouwen: in diverse steden en kustplaatsen weten particulieren dat Hoprom daarvoor een geschikt aanspreekpunt is. Het team rond Jan Hooijmaaijer ontwikkelt en werkt daarbij uitsluitend samen met bouwpartners die kwaliteit, transparantie en professionaliteit even hoog in het vaandel dragen. Dat leidt tot realisaties die tot de ‘crème de la crème’ in de sector behoren.

Hoprom Jan Hooijmaaijer

Als burgerlijk ingenieur deed Jan Hooijmaaijer ervaring op binnen De Coene Construct, behorend tot het familiale bedrijf Koninklijke IBC. In1999 besliste Jan om zijn passie te volgen en zelf vastgoed te gaan ontwikkelen. “Projectontwikkeling biedt je de mogelijkheid om prachtige projecten letterlijk vanaf nul op te bouwen, in nauwe samenwerking met een bouwteam van externe specialisten met wie we vooral ook duurzaam kunnen bouwen, vandaag en morgen. We zijn trots op elk project dat we realiseren.” 

Vertrouwen en ontzorgen 

Het Hoprom-team telt 10 ervaren en vooral ook dynamische mensen. “Voor Hoprom is projectontwikkeling veel meer dan bouwen. Het is een nauwe wisselwerking tussen het team en de klant met eigen, specifieke woonwensen. Dat leidt tot exclusieve residentiële projecten die je vooral vindt in Knokke, Nieuwpoort, Koksijde en De Panne. In het binnenland pronken knappe Hoprom-projecten in Kortrijk en Gent. Onze baseline ‘haute couture’ duidt niet alleen op exclusiviteit – door te kiezen voor kwalitatieve architectuur, absolute toplocaties en een hoge graad van afwerking met duurzame materialen – maar eveneens op de persoonlijke begeleiding doorheen het bouwtraject en een degelijke nazorg.” 

“Projectontwikkeling is boeiend, uitdagend en complex: het vereist onder meer goed kunnen omgaan met beschikbare locaties en de evoluerende vastgoedvraag, met de strikte wetgeving, lange vergunningstrajecten en alternatieve energiebronnen. Veel appartementen worden op plan verkocht, waarna Hoprom de specifieke wensen van de eindklant millimeterprecies laat uitvoeren. Vaak gaat het om ruilprojecten, waarbij mensen op dezelfde locatie hun verouderde appartement getransformeerd zien in een nieuw appartement dat volledig beantwoordt aan de (EPC-)normen en interieurtrends van deze tijd.” 

Meer dan bouwen 

“Sinds onze oprichting hebben we ongeveer 2.000 appartementen gebouwd en verkocht, maar het gaat bij ons om meer dan alleen bouwen: we willen concreet meewerken aan een betere toekomst. Daarom engageren we ons ook graag voor sociale en (para)medische goede doelen.” 

Bij Hoprom zitten intussen alweer verschillende nieuwe projecten in de pijplijn, vooral langs de kust. En ook op andere vlakken blijft Jan Hooijmaaijer zich uitleven in vastgoed. “Ik ben medevennoot bij Hercull, de Kortrijkse ontwikkelaar die ook in West-Vlaanderen eigentijdse semiindustriële projecten bouwt. Met Miix (Gent) ben ik betrokken bij grote binnenstedelijke projecten, waarbij we het residentiële luik eventueel combineren met kantoren en/ of retail.” 

Beneluxpark 27 a, 8500 Kortrijk 
056 25 88 40 
info@hoprom.be 
www.hoprom.be

Hoprom

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie