Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Danneels (50 jaar): No-nonsense kwaliteit voor sleutelklare woonprojecten

Danneels (50 jaar): No-nonsense kwaliteit voor sleutelklare woonprojecten

  • 06/06/2024

Wie een woning koopt, kiest daarvoor bij voorkeur een onderneming die van wanten weet en je gedurende het hele bouwproces maximaal informeert en begeleidt. Onder meer om die redenen hebben duizenden mensen gedurende de voorbije decennia overtuigd voor Danneels gekozen. Het 100% familiebedrijf bouwt met fierheid kwalitatieve sleutel-op-de-deurwoningen.

Danneels Pascal Danneels Karsten Foekens

Exact een halve eeuw geleden startte het team rond Joost Danneels met het bouwen van alleenstaande woningen op bouwgrond van de klanten. “Vanaf 1990 zijn we ons gaan toeleggen op het ontwikkelen van verkavelingen en projecten”, verklaart Pascal Danneels, de enige zoon van Joost, die in 2008 overleed. “Nadat ik samen met mijn vrouw Katty de fakkel heb overgenomen, zijn we verder gegroeid. In 2018 overschreden we voor het eerst de kaap van 100 woningen op jaarbasis.” 

Vanaf dat moment liet Pascal zich bijstaan door Karsten Foekens, die in 2020 tot CEO werd benoemd. “Sindsdien is Karsten de kapitein van ons schip, terwijl ik als ‘reder’ samen met hem de strategische koers bepaal. Zo hebben we in 2022 een Nederlandse afdeling in Breda geopend. De Nederlandse markt biedt veel opportuniteiten en loopt qua regelgeving een aantal jaren voor op België. Dat merken we er onder meer aan de strikte toepassing van het stikstofdecreet.” 

Voortschrijdend inzicht

Intussen blijft Danneels ook in België een synoniem voor projecten die zich tussen het middelste en het topsegment van de markt situeren. “We beschikken over een krachtig team van uitstekend gekwalificeerde medewerkers, die vanuit hun expertise woonbuurten uittekenen, ontwikkelen en het werk van zorgvuldig uitgekozen onderaannemers coördineren, waarna wij de woningen zelf op de markt brengen voor verkoop”, pikt Karsten Foekens in. 

“Daarnaast garanderen we een hoog serviceniveau voor onze klanten. Via continue communicatie en begeleiding blijven ze voortdurend op de hoogte over de realisatie van hun woning. Op elk toestel in hun woning voorzien we een QR-code, waardoor ze op elk gewenst moment een video over het gebruik, het onderhoud en de juiste contactpersoon voor eventuele herstelling kunnen consulteren. Het is onze plicht om mensen zo goed en snel mogelijk te helpen. Onze vlakke structuur laat toe om nog altijd vlug te kunnen schakelen.” 

Danneels beleefde tijdens de coronacrisis 2 topjaren, waarna in 2023 een logische terugval volgde. “We hebben hetzelfde meegemaakt als honderden andere ondernemingen. Die ervaring verrijkt ons voortschrijdend inzicht om verstandig onze toekomst uit te stippelen. Sowieso zijn we een financieel kerngezonde onderneming die blijft investeren om op lange termijn de continuïteit te waarborgen.” Het familiebedrijf, met Belgische vestigingen in Brugge en Duffel, zet het gouden jubileum in de verf met een feest voor de medewerkers en de dichtste partners. “Daarnaast organiseren we ook een feest voor kansarme, kwetsbare gezinnen. We kijken ernaar uit om ook hen even te verwennen met een warm en gezellig familie-event.” 

Sint-Baafskerkstraat 1, 8200 Sint-Andries 
050 47 10 10 
www.danneels.be

Danneels

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie