Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Cambien Verzekeringen (85 jaar): “Proactief inspelen op rendementsrisico’s van kmo’s”

Cambien Verzekeringen (85 jaar): “Proactief inspelen op rendementsrisico’s van kmo’s”

  • 06/06/2024

De bedrijfsleiders van een onderneming hebben geen behoefte aan een verzekeringsmakelaar van 13 in een dozijn. Net daarom vertrouwen velen op de heel professionele aanpak van Cambien Verzekeringen. Broers Frederik en Bruno zetten met 10 medewerkers het levenswerk van hun grootvader Albert en vader Erik verder, met een zo goed als exclusieve focus op maatoplossingen voor bedrijven.

Cambien Verzekeringen Frederik en Bruno Cambien

Albert Cambien startte net voor de Tweede Wereldoorlog een verzekeringskantoor, om het vanaf 1945 helemaal op de rails te zetten. “Hij richtte zich toen uitsluitend op oplossingen voor particulieren”, legt Frederik Cambien uit. “Onder impuls van vader Erik evolueerden we naar een evenwicht tussen particuliere en zakelijke klanten. Sinds Bruno en ik de zaak sinds 1990 in handen namen, ligt de klemtoon volledig op slimme verzekeringen voor ambitieuze ondernemers.” 

“Die aanpak laat ons toe om sneller onze meerwaarde te bewijzen”, pikt Bruno in. “De risico’s in ondernemingen zijn ook veel groter. Wij leggen die bloot via een rendementsrisico-analyse en geven die duidelijk weer in een risicopiramide. Op die manier krijgt het management in één oogopslag een kristalhelder beeld van wat er eventueel kan mislopen en hoe ze daar proactief op kunnen inspelen. Via een heel persoonlijke service kunnen we polissen op maat voorstellen, wat ook noodzakelijk is: in een bedrijf met pakweg 2 arbeiders is de impact van een arbeidsongeval aanzienlijk groter dan in een onderneming met 50 mensen op de payroll. Defecten aan machines zijn een gelijkaardig verhaal: als je maar één machine hebt, zorgt zo’n probleem ervoor dat je hele productie tijdelijk stilvalt. Zulke zaken wil je liever vermijden. Gebeuren ze toch, dan ben je maar beter optimaal verzekerd.” 

Krachtige ruggensteun 

Sinds begin 2024 maakt Cambien Verzekeringen deel uit van Hillewaere Groep. “Wij zijn begin 2024 ook aandeelhouder en actieve vennoot van Hillewaere geworden”, vervolgt Frederik. “Door deze strategische stap hebben zij nu 2 verzekeringskantoren in het Kortrijkse, want ook NBA Verzekeringen maakt deel uit van de groep. Wij voelen ons geruggensteund door de kracht van een groter geheel dat zich onder meer over de overkoepelende diensten ontfermt en technologische vooruitgang omarmt. Daardoor kunnen wij ons voluit op alle service voor verzekeringstechnische aspecten focussen. Zo vinden we het essentieel om bij zoveel mogelijk expertises aanwezig te zijn. Bouw- en machinebreukverzekeringen behoren tot onze specialisaties.” 

Tegen eind dit jaar zullen de beide Kortrijkse kantoren samen een strategische hub vormen. “Zo kunnen we nog sneller op weg om onze klanten op de juiste manier verder te helpen”, besluiten de enthousiaste broers. De toekomst is… verzekerd. 

Vier Linden 58, 8501 Kortrijk-Heule 
056 36 17 10 
verzekeringen.cambien@hillewaere.be 
www.cambien.be

Cambien Verzekeringen Frederik en Bruno Cambien

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie