Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Cronos aan de Leie verhuist naar nieuwe stek

Cronos aan de Leie verhuist naar nieuwe stek

  • 18/10/2024

“Verdubbeling van ruimte”

De groep Cronos aan de Leie neemt zijn intrek in een uitgebreider pand langs de Leieboorden in Kortrijk. Het bedrijf helpt ondernemingen evolueren naar resultaatgerichte digitalisatie en innovatief ondernemerschap. Daarvoor bundelt het de expertises uit z’n verschillende dochterondernemingen.

Cronos aan de Leie verhuist naar nieuwe stek Neal Van Male

Cronos aan de Leie, onderdeel van de Cronos Groep, is een groep van bedrijven met verschillende expertises binnen de digitalisatie. “Wij helpen bedrijven met hun digitale transformatie en innovatie als standaardoplossingen daarvoor niet volstaan”, zegt Managing Partner Neal Van Male. “Het ene bedrijf kan ons bijvoorbeeld vragen om de bestaande CRM- en ERP-systemen die het gebruikt te koppelen, een ander wil misschien graag een portaal ontwikkelen voor zijn leveranciers en nog een ander wil misschien het systeem van een pas overgenomen onderneming integreren in z’n eigen systeem. Wij bekijken samen met onze klanten wat hun noden en uitdagingen zijn, wat de mogelijkheden zijn en hoe we die kunnen realiseren.”

Bij eenvoudige projecten doet Cronos aan de Leie dat door het best geschikte dochterbedrijf naar voren te schuiven. “Bij grotere projecten werken we met verschillende van onze bedrijven samen. Met Cronos aan de Leie nemen we dan de coördinerende rol op ons. De klant heeft maar één aanspreekpunt en wordt volledig ontzorgd bij zijn digitalisatie. Onze klanten zijn heel divers, van kmo’s met ambitie tot industriële internationals. Onze lokale verankering is daarbij key: onze regio is bijzonder bruisend en wij kunnen onze klanten dicht bij huis helpen.” 

Thuishaven 

Cronos aan de Leie noemt zichzelf een thuishaven voor ondernemers. “We bieden met Cronos aan de Leie een veilige omgeving aan starters die graag een idee willen uitbouwen en waarvan wij denken dat ze nuttig kunnen zijn voor onze klanten. De 14 bedrijven in onze groep zijn op dezelfde manier ontstaan.” 

We zien deze plek als een plek waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten, maar ook als een open werkplek en een plaats waar we met onze klanten en partners kunnen overleggen.

Neal Van Male

De bedrijvengroep, goed voor in totaal ruim 240 medewerkers, nam recent zijn intrek in een nieuw gebouw. “We blijven op dezelfde site aan de Leieboorden, maar zijn verhuisd naar een nieuwbouw aan de overkant van onze ruime parking. We hebben nu 1.600 m² ter beschikking, een verdubbeling in vergelijking met de vorige locatie. Op onze 3 verdiepingen werken we volgens het principe ‘hoe hoger, hoe stiller’. Op de benedenverdieping werken we samen concepten uit, gaan we in cocreatie met onze klanten,... De bovenste verdieping kunnen medewerkers opzoeken voor individueel focuswerk.” 

In het gebouw is plaats voor 180 mensen. “Dat volstaat ruim: in de praktijk zijn onze medewerkers nooit allemaal tegelijk aanwezig. Heel veel medewerkers zijn vaak aan het werk bij klanten en thuiswerk is ook goed ingeburgerd bij Cronos aan de Leie. We zien deze plek als een plek waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten, of het nu is om aan een project te werken of samen te kunnen pauzeren, maar ook als een open werkplek en een plaats waar we met onze klanten en partners kunnen overleggen.” (JM - Foto Kurt) 

www.cronosaandeleie.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie