Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Politici op de werkvloer tijdens Voka Zomerstages

Politici op de werkvloer tijdens Voka Zomerstages

  • 04/10/2024

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen brengt dit jaar weer politici naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een West-Vlaamse onderneming. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages.

Eva Ryde (N-VA) - Page Electronica - Poperinge

Het Poperingse familiebedrijf Page Electronica kreeg onlangs kersvers Vlaams parlementslid Eva Ryde (N-VA) op bezoek in het kader van haar Voka Zomerstage. Na een rondleiding die het productieproces van a tot z toonde, was het tijd om de handen uit te mouwen te steken. Page Electronica is specialist in het bestukken van printplaten – zowel machinaal als manueel – en dat laatste is exact wat Ryde mocht uitproberen. Ook het unieke hr-beleid van Page kwam aan bod tijdens de gesprekken.

Eva Ryde (N-VA) - Page Electronica - Poperinge

Matti Vandemaele (Groen) - Oesterbank - Oostende 

Oesterbank ontving federaal volksvertegenwoordiger Matti Vandemaele (Groen) voor een Voka Zomerstage. Hij werd er hartelijk ontvangen door Wouter Desplenter, algemeen directeur van het maatwerkbedrijf. Desplenter lichtte toe hoe Oesterbank als industrieel toeleveringsbedrijf een belangrijke schakel vormt voor de vele ondernemingen die met hen samenwerken. Nadien gingen ze samen op pad om de verschillende werkplaatsen en productieprocessen te bekijken.

Matti Vandemaele (Groen) - Oesterbank - Oostende

Gijs Degrande (N-VA) - Van Huele nv - Oostende 

Vlaams volksvertegenwoordiger Gijs Degrande (N-VA) kreeg bij Van Huele nv in Oostende een boeiende rondleiding op de site van Sanecal in Oostende, Woodrow in Wetteren en uiteraard op de site Van Huele zelf in de Zandvoordestraat. Nadien werd er nog een bezoek gebracht aan de werf van het residentieel vastgoedproject Den Oostkant in Oostende. Tijdens de tweede voormiddag bespraken ze uitgebreid de verschillende uitdagingen waarmee de onderneming te maken heeft.

Gijs Degrande (N-VA) - Van Huele nv - Oostende

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) - Jan Yperman Ziekenhuis - Ieper 

Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) was te gast in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. Algemeen directeur Frederik Chanterie gaf in vogelvlucht de voornaamste facts & figures van het ziekenhuis mee, daarna werd vooral verder ingezoomd op het constante streven naar kwaliteit en de FlaQumtool die daarvoor gebruikt wordt. Ook een bezoek aan de gloednieuwe afdeling kinderpsychiatrie stond op het programma.

Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) - Jan Yperman Ziekenhuis - Ieper

Griet Vanryckegem (N-VA) - Concertgebouw Brugge 

Kersvers Vlaams parlementslid Griet Vanryckegem (N-VA) volgde haar allereerste Voka Zomerstage bij het Concertgebouw Brugge. De cultuursector ligt haar nauw aan het hart gezien ze reeds 12 jaar schepen is voor cultuur in haar thuisstad Menen. Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur van het Concertgebouw Brugge, vertelde vol passie over de vele uitdagingen waarmee de cultuursector te maken heeft.

Griet Vanryckegem (N-VA) - Concertgebouw Brugge

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie