Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Politici op de werkvloer tijdens Voka Zomerstages

Politici op de werkvloer tijdens Voka Zomerstages

  • 20/09/2024

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen brengt dit jaar weer politici naar de bedrijfsvloeren. Tijdens een Voka Zomerstage draait een politica/politicus een dag mee in de bedrijfsactiviteit van een West-Vlaamse onderneming. In Ondernemers brengen we telkens verslag uit van enkele stages.

Loes Vandromme (cd&v) - Group Conhexa - Duinkerke 

De West-Vlaamse Voka Zomerstages werden op gang getrapt in … Duinkerke! Vlaams parlementslid Loes Vandromme (cd&v) was er te gast bij Group Conhexa, een logistieke speler in diepgevroren, verse en droge voedingsproducten. Hilde Dejonghe, algemeen directeur bij Conhexa en Voka-regiovoorzitter voor Frankrijk en Wallonie picarde, nam ons mee op een boeiende rondleiding én een trip down memory lane. Er werd uiteraard ook tijd gemaakt om de economische heropleving van de regio rond Duinkerke toe te lichten.

Loes Vandromme (cd&v) - Group Conhexa - Duinkerke

Pablo Annys (Vooruit) - Umicore - Brugge 

Pablo Annys (Vooruit) volgde een Voka Zomerstage bij Umicore Cobalt & Specialty Materials in Brugge. Het chemisch bedrijf is ontstaan begin 20ste eeuw en was bekend onder de naam Corn. Van Loocke. In 2007 werd het overgenomen door Umicore, en sindsdien is er volop in geïnvesteerd, met een gestage groei als resultaat. Business Line Manager Kristof Gabriel nam Pablo Annys mee in de wereld van carboxylaten en andere chemische toepassingen. Daarnaast kwamen ook nog heel wat andere topics aan bod, zoals het vinden van personeel, internationale rekrutering, mobiliteit, vergunningen,...

Pablo Annys (Vooruit) - Umicore - Brugge

Jasper Pillen (Open Vld) - Boluda Towage - Zeebrugge 

Jasper Pillen (Open Vld) trok naar Boluda Towage in Zeebrugge. Onder een stralende hemel, met een zacht briesje en een rimpelloze zee, was het de ideale setting voor een boeiende stage. Boluda Towage biedt wereldwijd havensleepdiensten op maat aan, in alle belangrijke havens. Pillen ging aan boord van de VB Rumba, één van de sleepboten uit de Boluda-vloot, die voldoet aan de recentste IMO Tier III-emissienormen. Hij mocht daarbij zelf ervaren dat het besturen van zo’n sleepboot heel wat vaardigheid en ervaring vereist.

Jasper Pillen (Open Vld) - Boluda Towage - Zeebrugge

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie