Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • G-sport Belgium wil grootste sporttempel voor mensen met een beperking bouwen

G-sport Belgium wil grootste sporttempel voor mensen met een beperking bouwen

  • 06/09/2024

“Inclusief project kan economische hefboom worden”

Sport is ook voor miljoenen mensen met een beperking een belangrijke uitlaatklep. Kortrijkzaan Dave Vanhoutte beweegt sinds 2015 hemel en aarde om de sportfaciliteiten voor die doelgroep te verbeteren. Dat uit zich in concrete plannen voor een groots complex in West-Vlaanderen. Op de achtste Avond van de G-sport, op woensdag 6 november, hoopt Vanhoutte positief nieuws over het project te kunnen aankondigen.

G-sport Belgium wil grootste sporttempel voor mensen met een beperking bouwen Dave Vanhoutte

Dave Vanhoutte heeft zelf een zoon met een beperking. Omdat de jongen in 2015 nergens terechtkon om zich sportief uit te leven, startte Vanhoutte G-voetbal Kortrijk op. “Aanvankelijk lag onze sportieve thuis in Marke; intussen kunnen we gebruikmaken van de infrastructuur op Lange Munte, de grootste sportcampus van Kortrijk. Toch is de situatie niet ideaal voor onze 300 aangeslotenen, omdat we die weliswaar professionele accommodatie eigenlijk met te veel andere sportverenigingen moeten delen. Daarom pleiten we al een aantal jaren voor een eigen complex, dat ook voor tientallen andere G-sportdisciplines een uitvalsbasis zou vormen.” 

De faciliteiten brengen ook commerciële opportuniteiten met zich mee voor teambuildings, meetings en andere incentives.

Dave Vanhoutte

De voorkeurslocatie voor de G-sporttempel is de renbaan van Kuurne. “Die site is een groene zone die een nieuwe invulling zal krijgen. Het Kuurnse gemeentebestuur heeft enerzijds wel oren naar onze plannen, maar heeft de knoop nog niet doorgehakt. Voor de financiering zouden we deels kunnen rekenen op ons wijdvertakt netwerk, dat ook heel wat prestigieuze ondernemingen telt. Onder meer door het engagement van meter Gella Vandecaveye en peters Jean-Marie Pfaff en Charles Vanhoutte, springen zij mee op de kar. Veel mensen zijn het plan om het grootste inclusiesportcomplex van België te bouwen genegen, omdat het naast talrijke sportfaciliteiten ook een cafetaria en restaurant, 400 parkeerplaatsen en een hotel met 75 bedden omvat. Die faciliteiten lenen zich ook voor teambuildings, meetings en andere incentives. Dat opent dus veel commerciële opportuniteiten.” 

Netwerkavond 

Er zijn nog alternatieven voor de locatie, maar Vanhoutte hoopt nu vooral op een snelle beslissing van de gemeente Kuurne. Hij zal de plannen ook toelichten op de achtste Avond van de G-sport, op woensdag 6 november in Hogeschool VIVES Kortrijk. “We organiseren er ook 3 panelgesprekken. Gella Vandecaveye, Pascale Van Damme, Charles Vanhoutte en Bert De Backer staan stil bij het sportieve luik. Over het aspect lifestyle en politiek zetten Georges-Louis Bouchez, Melissa Depraetere, gouverneur Carl Decaluwé en William Boeva een boompje op. In een derde panel lichten ondernemers Jurka Vanthournout (Titeca), Ivan Sabbe (ex-CEO Lidl België), Lieven Danneels (Televic) en Guy Roosen (Beobank) hun visie toe. Het is een ideale gelegenheid om ons project nog eens extra onder de aandacht van veel belangrijke mensen te brengen”, besluit Dave Vanhoutte. (BVC - Foto Kurt) 

Inschrijven voor de Avond van de G-sport kan via https://www.gvoetbalkortrijk.be/avondvandegsport

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie