Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka roept op om stem te laten horen op 'Elke seconde telt'

Voka roept op om stem te laten horen op 'Elke seconde telt'

  • 08/08/2024

Op twee maanden van de verkiezingen pakt Voka Mechelen-Kempen uit met een nieuwe campagne: 'Elke seconde telt'. Op een speciale website kunnen ondernemers - in de laatste rechte lijn - helder maken wat voor hen dé inzet is op 13 oktober. Door vijf prioriteiten te rangschikken. "Elke seconde telt. Want er staat veel op het spel voor onze regio", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Voka roept ondernemers op om nu te stemmen.

Scan. Deel. Groei. Met dat motto gaat Voka Mechelen-Kempen de laatste rechte lijn in richting de gemeenteraadsverkiezingen. Met als kapstok 'Elke seconde telt'. "De campagne van Voka Mechelen-Kempen is al meer dan een jaar bezig. We hebben 150 ondernemers betrokken bij ons project. Door uitgebreid met hen te spreken, zijn we tot 5 topprioriteiten gekomen. Die hebben we ook al met 150 politici uit de regio besproken. Maar nu gaan we de laatste rechte lijn in, op 2 maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met een nieuwe campagne: 'Elke seconde telt'. Met de zandloper als symbool. Dat elke seconde telt is niet overdreven. Want op het vlak van vergunningen, investeringen, mobiliteit, arbeidsmarkt en ruimtelijke ordening moéten er dringend veranderingen op het terrein gebeuren", zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. "Voor elke gemeente kan dat verschillen. Daarom hebben we 39 verschillende memoranda gemaakt. Eén voor elke gemeente in de regio Mechelen-Kempen."

 

Laat nu je stem horen

De naam van de nieuwe website is Elke seconde telt. Hier kan je als ondernemer terecht om je stem te laten horen. Orden de prioriteiten. Zeg wat eerst moet worden aangepakt. En geef daarmee een helder signaal aan de politici.

Turbo

"Er staat veel op het spel", zegt Wim Brillouet, manager Belangenbehartiging bij Voka Mechelen-Kempen. "We zijn als regio uitgegroeid tot de snelste groeier van Vlaanderen. In tien jaar tijd is het bruto binnenlands product in de arrondissementen Turnhout en Mechelen samen gestegen van 29 naar 42 miljard euro. Een stijging van bijna 14 miljard euro. Als Vlaanderen de motor is, is de regio Mechelen-Kempen de 'Turbo van Vlaanderen'. Maar de motor dreigt te sputteren. Op een heel aantal domeinen. Met de 5 topprioriteiten die we met deze campagne naar voor schuiven, geven we een helder signaal. Als deze punten morgen beter lopen dan vandaag, geeft dat een boost aan het ondernemerschap in de regio. En kunnen we één van de sterkste groeiers blijven."

Boottocht

Op 5 september brengt Voka Mechelen-Kempen ondernemers en politici samen op een exclusieve boottocht op het Albertkanaal. De resultaten van de campagne en bevraging worden er onthuld. En er zal ook een 'Charter voor de Regio' worden ondertekend.

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Full bio of Wim Brillouet