Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Hoe vind je je eerste klanten als startend bedrijf?

Hoe vind je je eerste klanten als startend bedrijf?

  • 09/08/2024

Het vinden van je eerste klanten is een van de grootste uitdagingen voor startende bedrijven. Dit artikel biedt eenvoudige strategieën om die eerste, cruciale klanten binnen te halen.

1. Gebruik je persoonlijke netwerk

Begin met je eigen netwerk. Laat familie, vrienden en voormalige collega’s weten wat je aanbiedt en vraag hen om door te verwijzen naar potentiële klanten. Persoonlijke aanbevelingen zijn vaak de meest effectieve manier om vertrouwen op te bouwen.

2. Maak gebruik van social media

Social media is een uitstekende plek om je eerste klanten te vinden. Deel regelmatig updates over je producten of diensten, successen en klantverhalen om interesse te wekken. Sluit je aan bij relevante groepen en forums om in contact te komen met potentiële klanten.

3. Bied introductiekortingen

Overweeg om introductiekortingen of speciale aanbiedingen te geven aan je eerste klanten. Dit kan hen aansporen om jouw product of dienst uit te proberen en zorgt voor een positieve eerste ervaring.

4. Werk samen met complementaire bedrijven

Zoek samenwerking met bedrijven die complementaire producten of diensten aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld een gezamenlijke promotie of bundel aanbieden om een breder publiek te bereiken.

5. Vraag om klantgetuigenissen

Zodra je je eerste klanten hebt, vraag hen om een recensie of getuigenis te schrijven. Positieve feedback van tevreden klanten helpt om nieuwe klanten te overtuigen.

De starterswerking van Voka

Proximus
OV - Festival van Vlaanderen
imu - vzw - Altez