Laurence Van Cauter is het gezicht van het Cultuurcafé De Grote Post en Traiteur Lorre.

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven?
“Ik werk op een manier die zowel gestructureerd als mensgericht is. Ik bepaal de richting en inhoud, maar geloof dat het beste resultaat ontstaat als anderen daarin meegaan en het versterken. Ik laat me omringen met mensen die beter zijn dan mezelf. Ik ben duidelijk in wat ik wil bereiken, maar geef mensen de ruimte om op hun eigen manier bij te dragen.”
Naar wie kijk je op en waarom?
“Ik kijk op naar mijn man David Meert: hoe hij kijkt naar de wereld en er zijn eigen betere versie van maakt, trends aanvoelt en werkelijk een visionair is. Murielle Scherre is een topvriendin die met la fille d’O de traditionele opvattingen over lingerie uitdaagt. Yotam Ottolenghi is niet alleen een geweldige chef, maar ook een storyteller en ondernemer. Hij blijft experimenteren en vernieuwen, zonder zijn eigen stijl te verliezen.”
Waaruit haal je voldoening naast je werk?
“Uit eten gaan in restaurants die vernieuwend zijn maar wél comfortfood aanbieden. Niet te veel tralala, maar gewoon goed eten en drinken, liefst met mijn gezin en mensen die ik graag zie. Dat zijn warme momenten van puur geluk.”
Welk boek is een must-read voor ondernemers?
“Alles van Wouter Verkerk, maar in het bijzonder ‘Horeca Blogs & Quotes vol.1’. Zijn werk richt zich op praktische inzichten en adviezen voor horecaondernemers.”
Aan welke West-Vlaming wil je de estafettestok doorgeven en waarom?
“Ellen Distave heeft LILY Boutique in Oostende, met een zorgvuldige mix van Europese mode- en lifestylemerken die je niet bij grote ketens vindt. Met haar persoonlijke aanpak en oog voor detail creëert Ellen een unieke shopervaring, zowel in de boetiek als via de online shop.”