Overslaan en naar de inhoud gaan
  • 10/01/2025

Damien De Clercq is managing director bij Real Petfood.

De Estafette: Damien De Clercq

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven?

“Ik focus op efficiënte communicatie en daadkracht met het oog op optimalisatie van interne processen en een visie op lange termijn. We proberen om een familiaal bedrijf in hart en nieren te blijven, waarbij onze medewerkers met en voor elkaar werken. Vandaag zijn we met 6 mensen. Begin 2025 zal onze nieuwbouw operationeel zijn. Daar willen we groeien naar een team van 20 tot 30 medewerkers.”

Naar wie kijk je op en waarom?

“Ik heb veel respect voor ondernemers. Sinds ik me meer en meer in het bedrijf inwerk, besef ik des te beter met welke pijnpunten ondernemerschap gepaard gaat, zeker in een productiebedrijf als het onze. Denk maar aan binnen- en buitenlandse politieke onstabiliteit en de algemene administratieve rompslomp voor personeelsbeheer, vergunningen… Zeker dat laatste zou veel efficiënter kunnen.”

Waaruit haal je voldoening naast je werk?

“Dat haal ik uit sporten of buiten zijn: lopen, tennissen, skiën, in de bergen vertoeven. Een goede pils op café of een goed mondje gaan eten, sla ik ook niet af.”

Welk boek is een must-read voor ondernemers?

“Ik ben eerder een podcast-luisteraar dan een lezer. Vooral thema’s zoals ondernemerschap binnen familiale kmo’s, de explosieve groei van tech-bedrijven, financiën of investeren, Formule-1… kunnen me bekoren. Uit elk verhaal haal je wel iets dat je kan meenemen naar je eigen leefwereld, zowel privé als professioneel.”

Aan welke West-Vlaming wil je de estafettestok doorgeven en waarom?

“Ben Boury is medezaakvoerder van het gelijknamige driesterrenrestaurant. Ze zetten naast het restaurant ook in op een opleidingsprogramma, dat getuigt eveneens van ondernemerschap.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie

Wiels
Titeca
Accent
ING
Logo SD Worx