Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Metakor (70 jaar): Handig meubelbeslag met dynamisch design

Metakor (70 jaar): Handig meubelbeslag met dynamisch design

  • 06/06/2024

Soepel meedansen op de evolutie van de tijdsgeest: het is niet elke 70-jarige gegeven. Bij Metakor slaagt het twintigkoppige team daar met brio in. De ontwerper en fabrikant van meubelbeslag pakt nog elk jaar uit met nieuwe collecties. Door fors in te zetten op duurzame materialen en het opvolgen van trends, ligt het servicegerichte bedrijf bij talrijke klanten in de bovenste schuif.

Metakor Vincent Lekeux Lize Vancraeynest

Metakor startte in 1938 als de eenmanszaak van Omer Desschans en is sinds 1954 een NV. Nadat de kinderen van Omer (Didier en Marie-Claude) de zaak voortzetten, kwam het bedrijf vanaf 1997 in handen van Paul Jacobs. Vincent Lekeux versterkte de rangen vanaf 2000 en is, na geleidelijke overname van aandelen, sinds 2023 de volledige eigenaar. 

“Wij concentreren ons op de productie van handgrepen en knoppen voor meubels, vooral voor keukens”, legt hij uit. “Daarvoor werken we samen met designers uit verschillende landen, zodat we voor elke (buitenlandse) markt een interessant aanbod hebben. We werken hoofdzakelijk exportgericht, met Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk als belangrijkste markten. Onze klanten zijn fabrikanten en distributeurs. Ook in Australië, Nieuw- Zeeland en Zuid-Afrika zijn onze producten gegeerd. Op termijn mikken we ook op Azië, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten.” 

Circa de helft van het assortiment is made in Belgium. “We beschikken hier onder meer over 2 galvanisatielijnen, een hangwaarlijn, een trommellijn en een eigen lakinstallatie, die voor een breed scala aan kleuren zorgt. In Heule richten we ons momenteel voornamelijk op gelakte producten, hoewel we nog steeds de authentieke look aanbieden waar we al vele jaren bekend om staan”, vult sales manager Lize Vancraeynest aan. “Voor items die hoofdzakelijk het resultaat zijn van handwerk en geborstelde afwerkingen, bundelen we de krachten met partners in onder meer Taiwan en Thailand. Opvallend is dat mensen sinds de coronacrisis meer voor warme of specialere afwerkingsvormen opteren.” 

Composiet 

Metakor kiest overtuigd voor een duurzame aanpak. “Sinds kort bieden we een collectie in composiet aan. Die is volledig gemaakt uit gerecycleerde materialen en zelf ook opnieuw recycleerbaar. Ook voor het verpakken van onze items kiezen we voor hergebruikt plastic.” 

De nieuwe aanpak van Metakor kan onder meer bij vooruitstrevende keukenfabrikanten op veel bijval rekenen. “Zelf zetten we ook cruciale stappen inzake ecologie. Dat blijkt onder meer uit het investeren in zonnepanelen, elektrische wagens en fietsleasing. 

Een andere ambitie is het verhogen van onze naamsbekendheid. Het aanpassen van onze website en het bekrachtigen van ons kwaliteitsmerk zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. 

Ons jubileum vieren we met personeelsleden, gepensioneerde medewerkers, agenten en familie. Het is een goede gelegenheid om hen te bedanken voor hun trouw aan en nauwe betrokkenheid bij het bedrijf”, besluit Vincent Lekeux. 

Industrielaan 8, 8501 Kortrijk-Heule 
056 36 39 70 
info@metakor.be 
www.metakor.be

Metakor

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie