Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • WONDER in het teken van design, innovatie, technologie en kunst

WONDER in het teken van design, innovatie, technologie en kunst

  • 18/10/2024

WONDER, een initiatief van Designregio Kortrijk, brengt van 17 oktober tot 3 november weer creatief talent uit heel België samen in Kortrijk. Een (gratis) uniek ontdekkingsparcours neemt je mee langs 30 locaties met 55 exposities & installaties rond design, innovatie, technologie en kunst. Dit jaar wordt gewerkt met 5 tracks, die je meenemen langs highlights rond een specifiek thema of doelgroep: product, circular, digital, art en kids, powered by Filou & Friends.

Tijdens WONDER ontdek je onder meer nieuw ontwerptalent, in de expo WE ARE THE NEXT GENERATION en WIP.DIP.IPO in de Budafabriek, PICK MY FLOWER in het Koetshuis of 17 (VITAL) BOUNDARIES in Texture. In de Budafabriek, Broelkaai 6, Broeltoren Noord en Patria gaan bedrijven in dialoog met ontwerpers. Dat levert verrassende installaties, paviljoenen en digitale belevingen op. Wat er aan het gebeuren is op vlak van circulariteit in productontwerp, ontdek je in de expo CYCLES OF DESIGN in de Paardenstallen. 

Ook Deltalight toont zijn duurzame innovaties rond aluminium slag in Broeltoren Zuid. In Surplace Studio ontdek je meer over levensduurverlenging voor stoelen via industriële 3D-printing en in Texture en De Beste Kamer worden de mogelijkheden van hennep verkend. Met de steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België wordt Audrey Large uitgenodigd voor een installatie rond verschillende digitale fabricageprocessen zoals 3D-printen in de Broeltoren Noord. Ook hout neemt een hoofdrol in: in de KIOSK presenteert Vaklab Bokrijk de 3 finalisten van de BKRK-award thema hout en in Buda Kitchen wordt een nieuw en innovatief houtproject gepresenteerd voor secundaire scholen, WOOD SKILLS. Daarnaast is er ook een uitgebreid eventprogramma met talks, activiteiten en workshops. 

Praktisch 

WONDER is open van 17 oktober t.e.m. 3 november, telkens van donderdag t.e.m. zondag. Op weekdagen is de expo open van 9.00 tot 18.00, in het weekend en in de herfstvakantie van 10.00 tot 18.00. Je start je bezoek aan de Budafabriek Kortrijk. 

www.wonder-festival.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie