Overslaan en naar de inhoud gaan

De Estafette: Matthieu Naessens

  • 18/10/2024

Matthieu Naessens is bestuurder bij Mabrick.

De Estafette: Matthieu Naessens

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Mijn managementstijl draait om het centraal stellen van menselijke waarden, waarbij ik streef naar een balans tussen empathie en resultaatgerichtheid. Ik geloof in eerlijke communicatie en transparantie, wat bijdraagt aan een open en respectvolle werkomgeving. Daarnaast durf ik risico’s te nemen en moedig ik mijn team aan om buiten de gebaande paden te denken.” 

Naar wie kijk je op en waarom?

 “Pieter Denys (Xwift) is een man voor wie ik enorm veel bewondering heb. Pieter stampte in 2007 met geleend geld van zijn vader een bedrijf uit de grond. Hij begon met één lichte vracht en is ondertussen één van de groten op de transportmarkt. Hij groeit door een sterke visie en overnames. Ze evolueren binnenkort naar meer dan 900 personeelsleden.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk?

 “Mijn gezin, met mijn vrouw en 2 kinderen, vormt mijn basis. Daarnaast ben ik tot 3 keer per week bezig met kickboksen in Siam Gym Zwevegem. Daar kom ik ook andere ondernemers tegen. Door te focussen op de oefeningen, kan ik het hoofd volledig leegmaken.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers? 

“Een grote lezer ben ik niet, maar via een vriend kreeg ik Lieven Scheires leuke boek over A.I. Dat thema wordt almaar belangrijker, ik gebruik het zelf ook soms.”

Aan welke West-Vlaming wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Aan mijn vrouw Sofie Vandermarliere, medebestuurder en eigenaar van Alert Opleidingen en Impuls uit Izegem.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie