Overslaan en naar de inhoud gaan

Furnibo heeft 2 co-CEO’s

  • 18/10/2024

“We zijn zeer complementair”

Het Veurnse Furnibo groeide in goed 30 jaar uit van een aannemersbedrijf in ruwbouwwerken tot één van de grotere spelers op de openbare en private bouwmarkt. 11 jaar geleden kwam Steven Maeyaert na een managementbuy-out aan het hoofd van het bedrijf. In 2023 kwam Stijn D’hoore erbij als co-CEO.

Steven Maeyaert en Stijn D’hoore

Toen Steven Maeyaert de nieuwe CEO werd van Furnibo, realiseerde de firma een omzet van 25 miljoen euro en had het 60 medewerkers in dienst. Het groeibedrijf zette sterk in op duurzaamheid en investeerde fors in de digitalisering van het bouwproces. De omzet steeg naar 80 miljoen euro en het aantal medewerkers naar 150. Een combinatie van voortdurende focus op digitalisering van het bouwproces, blijvend inzetten op duurzame groei, met daarbovenop de uitdagingen in de bouwsector door de spectaculair gestegen bouwkost zorgden ervoor dat Steven het gevoel kreeg dat hij er niet meer in slaagde alles goed te kunnen managen. Daarom werd een externe co-CEO aangetrokken. Een aantal gemeenschappelijke relaties brachten Steven Maeyaert en Stijn D’hoore samen. Terwijl Stijn vooral het operationele aspect voor zich neemt, focust Steven op de commerciële kant. 

Anderhalf jaar later is het duidelijk dat deze zet een schot in de roos was, niet alleen voor Steven zelf, maar voor het hele bedrijf en alle medewerkers. “Cruciaal voor het succesverhaal is dat zowel de visie als de waarden van ons beiden niet alleen matchen, maar we ook zeer complementair zijn. We hebben dezelfde toekomstvisie op het vlak van duurzaamheid en de digitalisering van het bouwproces”, vertelt Steven. 

BIM 

“We baseren ons op een model uit de maakindustrie en zijn daarom 6 jaar geleden gestart met BIM, wat staat voor Building Information Modeling. Een bouwproject wordt eerst digitaal uitgewerkt en daarna in de praktijk gerealiseerd. Op die manier ben je 100% voorbereid waardoor je minder fouten maakt en veel sneller en efficiënter werkt. De focus ligt in eerste instantie bij de prefabricatie in de fabriek, zodat er minder tijd gespendeerd wordt bij de uiteindelijke montage op de werf en zowel het risico als de faalkost daalt. Door in een geconditioneerde omgeving te werken, ben je veel productiever. Furnibo speelt hierbij een trendsettende rol. Op de werf zelf volgen we alles nauwgezet op dankzij onze digitale tools waarmee we de kwaliteits- en de veiligheidscontrole optimaliseren”, aldus Stijn. 

Het samenwerkingsmodel zit in ons DNA. We nemen hierin het voortouw en willen daarmee aantonen dat de bouwsector wel degelijk een betroubare sector kan zijn.

Voor overheidsprojecten wordt al langer volgens het principe van Design and Build gewerkt, waarbij een bouwproject door één geïntegreerd team van ontwerpers, studiebureaus en aannemer wordt uitgewerkt in een ontwerp mét bijhorende kostprijs. Furnibo is in dat type opdrachten erg succesvol en past het samenwerkingsmodel ook toe op de private markt. “Het grote voordeel is dat je veel efficiënter kan bouwen omdat de operationele en technische kennis worden gekoppeld in het voorbereidend proces van het bouwwerk. Omdat we een professionele en betrouwbare bouwpartner zijn, hebben we op dit vlak een voorsprong opgebouwd. Het samenwerkingsmodel zit in ons DNA. We nemen hierin het voortouw en willen daarmee aantonen dat de bouwsector wel degelijk een betrouwbare sector kan zijn.” (FL) 

www.furnibo.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie