Overslaan en naar de inhoud gaan

C.L.P.T. groeit sterk

  • 18/10/2024

Service en kwaliteit in beton gegoten 

In 2018 namen veertigers Tanja Werbrouck en Xavier Dereeper het Antwerpse metaalbedrijf C.L.P.T. over. Ze zetten de activiteit verder in Torhout en intussen zijn zowel de omzet als het aantal medewerkers aanzienlijk toegenomen. Sinds enige tijd zet ook zoon Quinten zijn schouders mee onder de zaak.

C.L.P.T. groeit sterk Quinten Dereeper, Tanja Werbrouck en Xavier Dereeper

Toen Tanja Werbrouck en Xavier Dereeper 40 werden, vroegen ze zich af ze professioneel wel op de ingeslagen weg verder wilden. Zij runde haar lingeriezaak, hij deed aan sales in de agrosector. Ze smeedden het plan om samen een b2b-bedrijf uit te bouwen en het mocht best wel een uitdaging zijn. Die boodschap kreeg een bureau dat overnemers en overlaters verenigt. Kort nadien, in maart 2018, kruiste het metaalbedrijf C.L.P.T. het pad van het echtpaar. De eigenaar ging met pensioen en hooguit 4 maanden later was de deal rond. 

“Ik vond het internationale aspect en het groeipotentieel aantrekkelijk”, zegt Tanja Werbrouck. “En ik keek uit naar de vele commerciële contacten in een nieuwe wereld”, vult Xavier Dereeper aan. Tijdens de eerste 6 maanden na de deal bezochten overlater en overnemer samen de meeste leveranciers en klanten. 

Tillen, verbinden en bevestigen 

C.L.P.T. produceert en levert een uitgebreid gamma van vooral metalen hulpstukken. Klanten zijn bedrijven die prefabbetonelementen gieten. Tanja: “Met onze hulpstukken tillen, verbinden en bevestigen ze de zware betonelementen. Denk aan opvulbuizen, hijshulzen, ander hijsmateriaal, fixatiehulzen, kogelkop- of putankers …” Xavier Dereeper: “We kopen een deel van het aanbod internationaal aan, maar produceren zelf de buigzame opvulbuizen. 

Daarmee verbind je kolommen en muren en leid je kabels, wapening en couplers doorheen een constructie. Het is onze specialiteit en dankzij de eigen productie blijven de levertijden kort en krijgen klanten de keuze tussen standaardlengtes of lengtes op maat.” 

Met onze hulpstukken tillen, verbinden en bevestigen onze klanten zware betonelementen.

Tanja Werbrouck en Xavier Dereeper

Alle hulpstukken worden nauwgezet gecontroleerd en getest via onafhankelijke laboratoria. En bij hijsproducten hoort altijd een CE-certificaat. Zaakvoerders Xavier en Tanja hechten veel belang aan de kwaliteit en veiligheid van hun producten. “Ook aan een vlotte, soepele dienstverlening”, voegt Xavier Dereeper toe. “Voor zowel de nationale als de internationale klanten in de ons omringende en enkele zuiderse landen.” Dankzij de geboden kwaliteit en service neemt de omzet in binnen- en buitenland gestaag toe. Tanja Werbrouck: “Als familiebedrijf met 6 medewerkers kennen we geen complexe beslissingsprocessen. We zijn sterk in wat we doen en willen dat zo houden, liever dan voortdurend ons aanbod uit te breiden.” 

Wie wat doet bij C.L.P.T.? Xavier doet de sales. En Tanja? “Ik doe de rest”, grapt ze. Ook de opvolging is verzekerd, want zoon Quinten (21) werkt al enige tijd mee in het bedrijf. Hij heeft elke afdeling doorlopen – magazijn, productie, transport, klantencontact,… – voor hij recent met de verkoop is begonnen. (DDM - Foto Kurt) 

www.clpt.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie