Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Steelit pakt uit met stalen binnendeur voor de projectmarkt

Steelit pakt uit met stalen binnendeur voor de projectmarkt

  • 20/09/2024

“Nog gemakkelijker te plaatsen”

Steelit® in Kuurne, producent van stalen binnendeuren, richt zich met zijn recent ontwikkelde STEEEL-collectie specifiek op de projectmarkt. Door wat aanpassingen kan de onderneming die deur tegen een voordeligere prijs aanbieden en kan die ook eenvoudiger geïnstalleerd worden.

Steelit pakt uit met stalen binnendeur voor de projectmarkt Frank Vandermarliere Francis Bedert

Frank Vandermarliere is zaakvoerder van het Zwevegemse bedrijf Home Metal, dat op high-end metalen buiten- en binnenschrijnwerk focust. In 2016 startte hij met Steelit®, samen met zijn vennoot Francis Bedert, om stalen binnendeuren aan scherpe prijzen op de markt te kunnen brengen. “Stalen deuren worden almaar populairder, maar ze zijn vrij prijzig omdat ze voornamelijk op maat gemaakt moeten worden. Door stalen deuren in standaardafmetingen aan te bieden, kunnen we ze betaalbaarder maken voor een ruim publiek.” 

De kostprijs weegt in de projectmarkt nog iets meer door dan in particuliere projecten.

Frank Vandermarliere

Vandermarliere opende een toonzaal in Kuurne en een atelier in Veurne waar de deuren worden geassembleerd. “We zijn gestart met 4 modellen in één afmeting en hebben ons aanbod stelselmatig uitgebreid naar 12 modellen in 8 afmetingen. Zo hebben we enkele deuren, dubbele deuren en modulaire deuren. De modulaire collectie maakt het mogelijk een deur aan te vullen met een vast raam ernaast of erbovenop om zo de beschikbare opening gemakkelijker te kunnen opvullen. Klanten kunnen kiezen uit ons ruime aanbod van schuifdeuren, pivoterende deuren, deuren met zichtbare of onzichtbare scharnieren en dat combineren met ons gamma aan deurkrukken en dat in 4 kleuren: zwart, wit, messing en roest textuur.” Het bedrijf verkoopt zo’n 1.200 deuren per jaar. “Onze grootste troef is uiteraard onze scherpe prijs. Voor een deur op maat in onze afwerking betaal je snel 30% meer. Het is betaalbaarder om je deuropening aan te passen aan je deur dan omgekeerd. De stevige kwaliteit is ook iets waar we fier op zijn. Onze deuren hebben slagvaste poedercoating, hoogwaardig veiligheidsglas en ze zijn afgewerkt met oog voor detail. We zijn zo zeker van de kwaliteit van onze deuren dat we 10 jaar garantie bieden. Door ons ruime aanbod vindt iedereen wel een deur naar zijn smaak. We hebben een zeer gebruiksvriendelijke configurator waarbij iedereen in 3 stappen zijn deur kan samenstellen en daar meteen een kostprijs naast krijgt. En architecten kunnen via onze tool onze deuren gemakkelijk integreren in hun plannen.” 

Verkoop via dealers 

Steelit zelf verkoopt geen deuren. “Iedereen is welkom om hier in onze toonzaal alle mogelijkheden te komen bekijken, maar de bestelling en verkoop gebeurt bij één van onze 150 dealers over gans Belgie. Dat zijn interieurzaken, keukenbouwers, deurhandelaars, houthandels,… Die staan dan ook in voor de plaatsing ervan.” 

Projectontwikkelaars vonden al sinds het begin de weg naar Steelit. “Vooral onze interessante prijzen brachten hen tot bij ons, maar ook onze leversnelheid en ruime stock. Ze kunnen hier bij wijze van spreken de dag zelf nog 20 deuren komen afhalen voor een woonproject. Toch waren er nog een aantal elementen waarmee we de projectmarkt nog beter tegemoet konden komen: met een nog scherpere prijs en een eenvoudigere installatie. Met die verwachtingen in gedachten hebben we de STEEEL-deur ontwikkeld. De deur is ontwikkeld zodat je ze met één plaatsbezoek kan installeren. Door een aantal kleine andere ingrepen hebben we de prijs nog wat kunnen drukken, zonder al te veel in te boeten op kwaliteit. De deur heeft bijvoorbeeld een ander type slot, een handgreep in plaats van een deurkruk,… De kostprijs weegt in de projectmarkt nog iets meer door dan in particuliere projecten.” (JM - Foto DD) 

www.steelit.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie