Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Aluvision keert langs grote poort terug naar West-Vlaanderen

Aluvision keert langs grote poort terug naar West-Vlaanderen

  • 20/09/2024

Nieuwbouw op Evolis geopend

Aluvision verhuisde zijn hoofdkantoor van Deinze naar een nieuw complex van 36.000 m² op het innovatieve bedrijvenpark Evolis in Kortrijk. Het West- Vlaamse ondernemersechtpaar Ann Vancoillie en Dirk Deleu ondersteunt daarmee zijn wereldwijde groei in modulaire systemen, led-tegels en totaaloplossingen voor beurzen en evenementen. Bovendien scheppen ze er plaats voor andere bedrijven en organisaties.

Aluvision keert langs grote poort terug naar West-Vlaanderen

“De aanleg van de E17 opende onze blik op de wereld en droeg bij tot de creatie van welvaart in de regio”, sprak voorzitter van Leiedal Wout Maddens op de opening van de nieuwe hoofdzetel van Aluvision. Passende woorden, want dit familiebedrijf van de eerste generatie werd een echte wereldspeler. Aluvision groeide vanaf 2003 naast Creaplan, het standenbouwbedrijf dat Dirk Deleu in 1994 in Handzame oprichtte. 4 jaar later ruilde zijn vrouw Ann Vancoillie haar job als management assistent van zakenman Aimé Desimpel om voltijds mee de groei van Creaplan te ondersteunen. Nog eens 4 jaar later, in 2002, verhuisden ze naar een grote nieuwbouw in Nazareth, waar het bedrijf een wereldspeler in standenbouw werd. Vanaf 2018 haalden ze medeaandeelhouders en een operationeel management aan boord. Want met de jaren ging er meer aandacht naar de uitbouw van Aluvision. “In 2003 ontwikkelden we een innovatief bouwsysteem dat we in een aparte firma onderbrachten. Aluvision is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van modulaire systemen, led-tegels en complete units voor bedrijven en evenementen, zowel binnen als buiten. Onze klanten zijn standenbouwers over de hele wereld. Onze focus op kwaliteit en drang naar innovatie leidde tot een groep van 110 mensen in België en een vestiging met 55 mensen in de VS”, vertelt Vancoillie. 

Magazijn met pop-up kantoren 

Het hoofdkantoor in Deinze barstte uit zijn voegen en er was geen verdere uitbreiding mogelijk. Aluvision vond een kans om een nieuwbouw te realiseren op Evolis, het bedrijvenpark voor innovatieve bedrijven van Leiedal op de grens van Kortrijk en Harelbeke. “De oppervlakte van 36.000 m², verdeeld over 2 gebouwen, is een verdriedubbeling ten opzichte van Deinze. Dit is een investeringsproject van 45 miljoen euro. Twee derde van de oppervlakte wordt ingenomen door productieruimte, magazijnen en een logistiek centrum. Om snel te kunnen verhuizen, hebben we in een grote bedrijfshal tijdelijke pop-up kantoren, vergaderruimtes en showroom ingericht, met onze eigen modulaire systemen”, zegt Deleu. 

Het nieuwbouwproject ondersteunt de wereldwijde groei van Aluvision en biedt tegelijk een meerwaarde voor de gemeenschap van Kortrijk.

Ann Vancoillie en Dirk Deleu

Het kantoorgebouw op de zichtlocatie langs de E17 wordt tegen het najaar van 2025 helemaal afgewerkt. Daarin komen de burelen en het bedrijfsrestaurant, maar evenzeer een experience room, evenementenhal, polyvalente ruimte, fitness en zelfs een bioscoop. “We willen voor de stad Kortrijk een meerwaarde zijn. Dat doen we niet alleen voor onze eigen internationale groei – waarvoor we nog extra medewerkers zoeken – maar ook door onze faciliteiten open te stellen als een ‘community hub’ waar ook andere bedrijven en organisaties gebruik van kunnen maken”, besluiten Vancoillie en Deleu. (RJ - Foto Kurt) 

www.aluvision.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie