Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Jockey Projects linkt sales- en marketingfreelancers aan kmo’s voor projectopdrachten

Jockey Projects linkt sales- en marketingfreelancers aan kmo’s voor projectopdrachten

  • 06/09/2024

“Concept over integrale Belgische markt uitdragen”

Hele specifieke kennis of ervaring voor een sales- of marketingproject nodig hebben, maar intern niet over de competenties beschikken om dat met eigen mensen te behartigen: het is een obstakel waar heel wat kmo’s op botsen. Jockey Projects, een jong initiatief van Delphine Vandeputte, vult die leemte op de juiste manier op. Dik een jaar na de opstart van de onderneming kan de onderneemster al terugvallen op een stevig uitgebouwde community van geschikte zelfstandige profielen.

Jockey Projects linkt sales- en marketingfreelancers aan kmo’s voor projectopdrachten Delphine Vandeputte

Toen Delphine Vandeputte circa 10 jaar in loondienst werkte, merkte ze al dat de kmo’s waarvoor ze aan de slag was dikwijls problemen ondervonden om specifieke sales- of marketingopdrachten te behartigen. “Daarom ben ik in 2022 als freelancer gestart om zelf dergelijke opdrachten uit te voeren. Snel besefte ik dat ik mijn klanten nog beter kon helpen door een community van geschikte profielen uit te bouwen (‘The Jockey Club’), zodat we telkens een bepaalde opdracht aan de juiste freelancer kunnen toevertrouwen.” 

Screening 

Het concept blijkt een schot in de roos. “Onder meer dankzij netwerking en deelname aan de Bedrijvencontactdagen, vindt een groeiend aantal kmo’s uit West- en Oost-Vlaanderen, Wallonië en zelfs Noord-Frankrijk de weg naar Jockey Projects. Die naam is niet toevallig gekozen: zoals de meest geschikte jockey nodig is om een paard naar de overwinning te leiden, helpen de circa 40 freelancers uit The Jockey Club kmo’s om hun sales- of marketinguitdagingen op een succesvolle manier aan te pakken. Door een diepgaande screening kan ik de competenties en interesses van de freelancers goed inschatten, wat cruciaal is om kmo en sales- of marketingexperts correct te matchen.” 

Jockey Projects werkt vanuit de vraag van de klant. Ook die is heel tevreden met de dienstverlening van het opschalende bedrijf. “Een freelancer focust zich het liefst op zijn werk en houdt doorgaans niet van prospectie. Wij zorgen ervoor dat ze de opdrachten krijgen die het best bij hun voorkeuren aanleunen. Dat kan gaan van pakweg één dag per maand, tot een intensieve samenwerking van enkele maanden. We streven wel absoluut naar langetermijnrelaties met onze klanten. Elke opdracht wordt bekrachtigd in een overeenkomst die de drie partijen ondertekenen. Bevat The Jockey Club niet het juiste profiel voor een bepaald project, dan zijn we daar ook eerlijk en transparant over.” (BVC - Foto DD) 

www.jockeyprojects.be

Bryo-deelnemer 

Jockey Projects is gehuisvest in Kortrijk. “Op dit moment sta ik nog volledig zelf in voor de project sourcing. Het is de bedoeling dat ik vanaf volgend jaar iemand aanwerf om me te ondersteunen. Voor de juiste aanpak van die uitdaging en andere groeithema’s, leer ik enorm veel van mijn deelname aan Bryo Startup. Wat ik daar opsteek, is richtinggevend voor de toekomst van Jockey Projects én laat me toe om mijn netwerk te verbreden. Het is mijn ambitie om voor de integrale Belgische markt dé referentie in deze niche-activiteit te worden.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie