Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • JobFunders lanceert AI-carrièrebuddy

JobFunders lanceert AI-carrièrebuddy

  • 06/09/2024

Start-up JobFunders uit Kortrijk heeft een nieuwe app gelanceerd waarmee het de hr-wereld op zijn kop wil zetten. De app introduceert zowel een persoonlijke AI-carrièrebuddy voor kandidaten als een AI-recruitmentbuddy voor bedrijven. Het doel is om kandidaten gratis en discreet te begeleiden naar een nieuwe job en bedrijven te voorzien van de juiste talenten.

JobFunders lanceert AI-carrièrebuddy

Met de app krijgen zowel werkzoekenden toegang tot diverse tools om hun competenties en ambities te ontdekken, een professioneel cv te maken, verschillende persoonlijkheidstests af te leggen en dankzij de ‘Test mijn match’ functie gepersonaliseerd advies te krijgen over hoe goed ze bij een vacature passen en hoe ze moeten solliciteren. Eén van de meest opvallende functies zal ‘Verken mijn toekomst’ zijn, die gebruikers een beeld geeft van hun potentieel en hen attent maakt op carrièremogelijkheden waar ze nog niet aan gedacht hebben. Voor bedrijven biedt de app een exclusieve ruimte om hun vacatures te plaatsen en het juiste talent aan te trekken. 

Co-founders Mathieu Braekeveld, Bart Devoldere en Dieter Vilain leggen uit: “Geen enkel platform zorgt voor een echt juiste match, houdt rekening met vaardigheden, ambities, persoonlijkheid én de must-have criteria in een vacature zoals wij dat doen. Bovendien is ons platform exclusief voor werkgevers, zonder tussenkomst van derden. Hiermee willen we de Robin Hood van de jobmarkt worden.” 

Momenteel richt de start-up zich op Vlaanderen en Brussel, voor het einde van het jaar moet dat België worden en op korte termijn zijn er plannen om richting buurlanden te trekken. Om te kunnen accelereren en deze plannen te verwezenlijken, doet JobFunders binnenkort een kapitaalronde.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie