Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Ondernemers 11 - nieuws over Karel Cambien, KTA Brugge, European Caravan Federation, Eutraco

Ondernemers 11 - nieuws over Karel Cambien, KTA Brugge, European Caravan Federation, Eutraco

  • 31/05/2024

Karel Cambien stelt nieuw boek voor 

Karel Cambien, journalist voor dit magazine, heeft zijn nieuwe boek voorgesteld. De publicatie met als titel ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ telt meer dan 400 bladzijdes. In het boek worden de biografieën van 101 iconische en historische (overleden) Kortrijkzanen samengebracht. Figuren om altijd te blijven herinneren, mensen die een stempel hebben gezet op de stad en de maatschappij. Via die verhalen krijg je als lezer een inkijk op hun leven en werk, maar ook op de geschiedenis van de stad Kortrijk. Het boek wordt ingedeeld in 5 hoofdstukken: markante politici, pionierende ondernemers, sterke dames, persoonlijkheden uit sport, cultuur en media, en merkwaardige figuren. Het is geïllustreerd met sprekende foto’s en met pakkende anekdotes. ‘101 iconische en historische Kortrijkzanen’ is uitgegeven bij uitgeverij Bibliodroom. Het is verkrijgbaar bij de auteur zelf of in de handel via Byttebier (Vandaeleplein, Kortrijk). k.cambien@telenet.be

Karel Cambien

KTA Brugge organiseert ‘Esports, The Conference’ 

Op dinsdag 4 juni organiseert het KTA Brugge in samenwerking met tal van partners een internationale conferentie rond Esports. Sinds dit schooljaar biedt KTA Brugge als enige Belgische school voor secundair onderwijs Esports aan als keuzeonderdeel binnen 4 richtingen. Dat is een groot succes, want een degelijk omkaderde studie van Esports biedt uitzicht op tal van jobs van de toekomst. De school wil een trekkersrol spelen in de verdere ontwikkeling van Esports. Daarin kadert de internationale bijeenkomst ‘Esports. The Conference’ van dinsdag 4 juni in het BMCC Brugge. “We zullen er de mogelijkheden van Esports in het onderwijs aantonen en de meerwaarde van de vaardigheden die via Esports worden aangeleerd”, vertelt directeur Lien Hautekeete.


Poperingse ondernemer wordt bestuurder bij European Caravan Federation 

Bart Decuyper, eigenaar van het motorhome- en caravanbedrijf Decuyper langs de Beneluxlaan in Poperinge, werd onlangs verkozen in het bestuur van de European Caravan Federation (ECF). Het is de eerste keer dat een Belgische distributeur toetreedt tot het bestuur, dat tot nu toe uitsluitend voorbehouden was aan fabrikanten. ECF is een belangrijke speler op Europees niveau voor de kampeerindustrie. Decuyper is ook al voorzitter van de Belgian Caravaning and Camping Motorhome Association (BCCMA) en organisator van de grootste Belgische mobilhome-, caravan- en kampeerbeurs Mobicar.


50 miljoen euro 

Zoveel investeert Eutraco in de bouw van een klimaatneutraal en volautomatisch hoogbouwmagazijn en een logistiek gebouw in Roeselare. Samen zijn ze goed voor een opslagcapaciteit van 45.000 palletplaatsen, waarvan 39.000 in de hoogbouw. Met Paulig als één van de grootste klanten in de buurt is de keuze voor Roeselare een strategische zet van het bedrijf.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie