Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Forum Jobs (France) verovert Frankrijk

Forum Jobs (France) verovert Frankrijk

  • 31/05/2024

Forum Jobs is, sinds zijn ontstaan in 1997, uitgegroeid tot een gevestigde hr-partner in België. Voor West-Vlaanderen vervulde het een pioniersrol in de ontwikkeling van de Frans-Belgische grensarbeid. Nu de Franse regering de economie in Noord-Frankrijk fors aanzwengelt, richt Forum Jobs er een bedrijf naar Frans recht op: Forum Jobs France. Dankzij gerichte wervingsoplossingen kunnen zo Franse, Belgische en internationale klanten alle kansen grijpen. CEO Marjolein Geens van Forum Jobs (France) licht toe.

Forum Jobs (France) verovert Frankrijk Marjolein Geens

In 7 van de 55 vestigingen van Forum Jobs België spreken ze een aardig mondje Frans. Ze trekken er Franse werkkrachten aan voor klanten in de regio Ieper, Izegem, Kortrijk, Menen, Moeskroen, Roeselare en Waregem. Goed voor dagelijks circa 500 Fransen, waaronder 100 ‘frontaliers’. Die 100 werken in een gunstig fiscaal regime met een lagere personenbelasting aan Franse kant en geringere RSZ-bijdragen aan Belgische zijde. 

Marjolein Geens: “In onze 7 grenskantoren bieden we al 25 jaar Franse arbeiders jobs aan in Belgische of internationale bedrijven op Vlaamse bodem. En de Fransen weten het maar al te goed: wil je als arbeider netto meer verdienen, dan klop je bij Forum Jobs aan voor een job in België. Hoewel het grensarbeidersstatuut voor onze Franse werknemers geleidelijk uitdooft tot eind 2033, blijft werken in België voor Fransen aantrekkelijk. De lonen in ons land liggen een pak hoger.” 

Meer groeikansen over de grens 

Inmiddels dient zich een nieuw scenario voor Forum Jobs en zijn klanten aan. De Franse regering – met president Macron als stuwende kracht – investeert al geruime tijd in een gunstig ondernemersklimaat en de herindustrialisering in Noord-Frankrijk. Denk aan de modernisering van de eens verloederde haven van Dunkerque (Duinkerke). De nieuwe fysieke en mentale Noord-Franse ondernemingsruimte trekt behalve Franse ook Belgische en internationale bedrijven aan. 

“Wordt groeien in West-Vlaanderen almaar moeilijker door de arbeidskrapte, dan kan dat 40 kilometer verderop wel”, vervolgt Marjolein Geens. “Om onze klanten volgens de Franse spelregels te ondersteunen, richtten we een nieuw Frans bedrijf op, Forum Jobs France. Onze Belgische gespecialiseerde cel Forum Jobs Recrutement Francophone zal – via Maxine Kerkhove – nauw met Forum Jobs France samenwerken.” 

Veel van de bedrijven die over de grens willen groeien zijn klanten van Forum Jobs: Beaulieu, Clarebout, Ecofrost, Galloo,… om er enkele te noemen. Geens: “Ze vragen ons mee de grens over om ze met onze wervingsoplossingen te steunen. Dat doen we in de diverse sectoren waarin we excelleren: bouw, diensten, industrie, kernenergie, transport en voeding. We zullen Franse arbeiders en hogere Vlaamse profielen aantrekken voor Franse bedrijven en voor (productie)vestigingen van Belgische en internationale ondernemingen in Noord-Frankrijk.” 

Karim Fraouti wordt met 15 jaar sectorervaring commercieel directeur van Forum Jobs France. De eerste vestiging komt in Dunkerque en de komende maanden al wil Marjolein Geens voor Forum Jobs France ook vestigingen openen in Cambrai, Lens en Lille. (DDM - Foto Kurt) 

www.forumjobs.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie