Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Terug naar het overzicht

SideGeek: Het platform dat bedrijven en jong talent samenbrengt

Het opleidingscentrum MolenGeek wil technologie toegankelijker maken voor iedereen. Via het nieuwe platform SideGeek brengen ze bedrijven en jong talent al van bij de aanvang van hun technologische opleiding met elkaar in contact.

MolenGeek is een innovatief opleidingscentrum dat technologie toegankelijk wil maken voor iedereen, ongeacht hun academische of sociale achtergrond. Sinds de oprichting heeft MolenGeek talloze bedrijven geholpen om de kloof tussen werkgevers en jong talent te overbruggen. “Met trots kunnen we zeggen dat meer dan 85% van onze studenten na hun opleiding een baan in de technologiesector vindt”, zegt Sara Oualad, CEO van Molengeek.

SideGeek is een win-winsituatie

Om bedrijven verder te ondersteunen in hun zoektocht naar divers talent, heeft MolenGeek SideGeek ontwikkeld. Dit professioneel matchingplatform brengt bedrijven en kandidaten al vanaf het begin van hun opleiding met elkaar in contact. "Dit maakt de overgang tussen opleiding en professioneel niveau soepeler. Het bedrijf matcht een werkzoekende, vervolgens leiden wij hem op, en daarna bezoekt hij het bedrijf om zich er beter thuis te voelen", legt Ibrahim Ouassari, oprichter van MolenGeek, uit. En dat is een echte win-winsituatie. Want door vanaf het begin een sterke band te creëren en een gepersonaliseerde onboardingervaring te bieden, verhogen bedrijven de betrokkenheid en retentie van talenten, wat leidt tot lagere wervingskosten en een hogere productiviteit op de lange termijn.

Drie redenen om te werken met MolenGeek en SideGeek

Er zijn drie belangrijke redenen waarom bedrijven nu moeten beginnen met het integreren van divers talent in hun teams.

  • Ten eerste zorg je ervoor dat, door talenten met verschillende achtergronden en mentaliteiten op te nemen, je bedrijf een betere afspiegeling is van de maatschappij. Dit betekent dat je producten en diensten beter aansluiten bij een bredere markt.
  • Ten tweede brengen kandidaten van MolenGeek vaak diverse academische en sociale achtergronden met zich mee, wat een unieke diversiteit en rijkdom naar de werkplek brengt. Dit stimuleert creativiteit en innovatie binnen jouw teams.
  • Ten derde stelt SideGeek bedrijven in staat om een nauwere en duurzamere relatie met toekomstige werknemers op te bouwen. Door vanaf het begin een sterke band te creëren, vergroot je de kans dat talenten langer bij je bedrijf blijven.

Kortom, zoals ook gebleken is uit verschillende onderzoeken, leidt inzetten op divers talent in je teams tot groei van je organisatie.

Een kwestie van mentaliteit

“Bedrijven veranderen de regels van klassieke werving en beginnen aan een echte mentaliteitsverandering door de HR volledig uit te dagen”, aldus Ibrahim Ouassari, oprichter van MolenGeek. Met meer dan 100 bedrijven die hebben deelgenomen aan de lancering van SideGeek, nodigen wij ook jouw bedrijf uit om deel te nemen. Sluit je aan bij de beweging en help mee om de werkplek inclusiever en innovatiever te maken.