Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Organisaties laten groeien met video

Organisaties laten groeien met video

  • 27/06/2024

Video engageert, is authentiek en wekt vertrouwen op. Als onderneming kan je video’s breed inzetten op al je communicatiekanalen, zoals websites en social media. Met Videomarketing.be lanceerde Brecht Wouters een ambitieuze start-up die ondernemers helpt bij het ontwikkelen én uitrollen van een resultaatgerichte videostrategie.

Brecht Wouters 
● Leeftijd: 40 jaar
● Aantal jaren zaakvoerder: 14
● Wat is jouw levensmotto? “Blijven leren, blijven innoveren. Elke overgang is een kans voor groei!”

 

Videomarketing.be ontstond uit Epic Frame, het videoproductie­bedrijf dat Hasselaar Brecht Wouters samen met een partner in 2012 opstartte. “Dat ging goed tot 2020 en toen kwam covid”, blikt Brecht terug. “De coronajaren waren voor veel ondernemingen een moeilijke periode, met slinkende communicatiebudgetten als gevolg. Dus moesten we onze business deels omdenken en met budgetvriendelijke oplossingen komen. En zo is Videomarketing.be ontstaan.”

Kwalitatieve videocontent
Welke oplossing Videomarketing.be dan precies biedt? “We zijn gericht op operational excellence”, legt Brecht uit. “Ons uitgangspunt is: hoe kunnen we voor de klant zoveel mogelijk kwaliteitsvolle videocontent maken met zo weinig mogelijk budget? Concreet bieden we bedrijven 1 jaar lang 2 korte videoposts per week aan voor hun social media. In totaal dus 104 verschillende video’s voor een zéér betaalbare prijs.”

“Hiermee komen we tegemoet aan een evolutie in digitale communicatie. Waarom als onderneming veel geld spenderen aan één bedrijfsvideo voor je website die misschien niemand ziet? Dan is het veel efficiënter om hetzelfde budget te spenderen aan véél meer korte video’s die je op al je communicatiekanalen kan delen. Het bereik en effect zullen daardoor veel groter zijn. De resultaten tonen aan dat het een no-brainer is. Daarvan willen we nu zoveel mogelijk andere bedrijven overtuigen.”

Klanten ontzorgen

“Met dit nieuwe concept laten we onze klanten groeien. Zij zijn verzekerd van kwalitatieve videocontent voor een heel jaar, tegen een lage instapprijs. Het doel, de doelgroep, de vorm en de boodschap van de video’s bepalen ze samen met ons. Op basis van bestaande of nieuwe beelden gaan wij dan aan de slag. Omdat we alle beelden in één keer opnemen, kunnen we de kostprijs per video bijzonder laag houden. Dat maakt ons aanbod toegankelijk voor zowel kmo’s als grotere bedrijven.”

“Ook onze interne aanpak is nieuw. We halen de verschillende stappen van videoproductie uit elkaar, waarna onze specialisten elk een deel verder uitwerken. Een beetje zoals Henry Ford ooit deed met de productie van wagens. In dit nieuwe concept komen al mijn skills als leerkracht, regisseur en ondernemer samen.”
 

Creative wordt ondernemer
Ik ben geen geboren ondernemer”, zegt Brecht. “Als afgestudeerde regisseur van de filmschool Genk ben ik een volbloed creative. Ik heb ook een diploma leerkracht lager onderwijs, al stond ik nooit voor de klas. Wat we echter in geen van beide opleidingen mee­kregen, waren de nodige business skills om een eigen bedrijf op te starten.”

En dus ging Brecht actief op zoek naar ondersteuning en een professioneel netwerk. “Ik neem deel aan een Bryo ScaleUp Advanced-traject. Daardoor mocht ik Videomarketing.be pitchen voor de raad van bestuur van Voka – KvK Limburg. Uitdagend, maar super­boeiend. Recent startte ik ook met het Accelero-traject. De ondersteuning en begeleiding die ik binnen deze netwerken krijg, zijn cruciaal voor onze verdere groei. Het brengt me ook in contact met eventuele investeerders. Ik hoop daarmee een vliegende start te kunnen nemen met Videomarketing.be.”  

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?
imu - vzw - Altez

Artikel uit publicatie