Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Goed nieuws: budget berekenen wordt makkelijk

Goed nieuws: budget berekenen wordt makkelijk

  • 03/01/2024

Als alternatief voor een klassieke bedrijfswagen heeft de overheid de mogelijkheid ingevoerd om per werknemer een mobiliteitsbudget vast te leggen. Deze verloningsvorm wordt alsmaar populairder, zeker nu er wordt geschaafd aan diverse verbeteringen.

 

Yves Vanhees, SD Worx

“Het mobiliteitsbudget biedt bedrijven de kans om een milieuvriendelijk alternatief voor een bedrijfswagen aan hun medewerkers voor te stellen”, zegt Yves Vanhees, Office Director bij SD Worx in Limburg. “Het is een pakket dat kan bestaan uit drie onderdelen. In de eerste plaats is er de verplichting om een aanbod voor openbaar vervoer of fietsverkeer voor woon-werkverkeer mogelijk te maken. Bovendien kan er optioneel een milieuvriendelijke bedrijfswagen met lage emissies in het pakket worden gestopt. Tot slot kan het overschot van het niet-gebruikte mobiliteitsbudget cash op een rekening worden gestort. Met deze 3 pijlers kan het bedrijf aan de slag.”

Er zijn in de afgelopen maanden al een aantal versoepelingen doorgevoerd, en ook nu wordt het gebruiksgemak verhoogd. “Vanaf 1 januari zullen bedrijven kunnen kiezen of ze de hoogte van het mobiliteitsbudget bepalen op basis van een forfaitair bedrag of naargelang de werkelijke kosten”, aldus nog Yves Vanhees. “Een tweede wijziging is dat je een overzicht van het mobiliteitsbudget voor elke werknemer inzichtelijk moet maken op een virtuele rekening. We helpen onze klanten die ermee aan de slag willen gaan en daar nog vragen bij hebben, heel graag verder.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie