Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Agristo, verbondenheid & Belgische trots als motor voor succes

Agristo, verbondenheid & Belgische trots als motor voor succes

  • 18/10/2024

Op 5 september ging de tweede jaargang van onze Food & Beverage Community van start bij Agristo in Wielsbeke. In dit netwerkprogramma brengen we de brede voedings-en drankenketen samen. Herbeleef hier de kick-off. 

De Food & Beverage Community schoot op 5 september opnieuw uit de startblokken. Starten deden we met een bijzonder bezoek aan Agristo in Wielsbeke, familiebedrijf gespecialiseerd in de productie van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten en -specialiteiten. Tijdens de kennismaking met Agristo spraken Hannelore Raes (co-ceo Agristo) en Francesca Derkinderen (marketing manager) over employer branding en werken met een typisch Belgisch product. 

Francesca legt uit hoe het bedrijf de kracht van interne communicatie en employer branding optimaal benut. “Bij Agristo zijn we actief op meerdere locaties. Om de samenwerking soepel te laten verlopen, sturen we elke vrijdag de FrydayFlash, een interne nieuwsbrief met updates van al onze sites. Deze nieuwsbrief bevat een mix van zakelijke en informele onderwerpen, van nieuwbouwprojecten tot sportevenementen. De variatie houdt iedereen betrokken, en het openingspercentage van 90% bevestigt dat dit werkt."

 

Onze mensen zijn onze grootste ambassadeurs. Ze zorgen voor een sterke interne cultuur, en dat maakt ons aantrekkelijk voor nieuw talent.

Francesca Derkinderen

Deze verbondenheid vormt de basis voor Agristo’s sterke employer branding. “In een krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om niet alleen nieuwe talenten aan te trekken, maar ook bestaande medewerkers te behouden,” legt Francesca uit. Agristo onderscheidt zich met een menselijke en humorvolle aanpak. Dit vertaalt zich in een laag personeelsverloop en een opvallend groot aantal sollicitanten dat via huidige medewerkers binnenkomt. "Onze mensen zijn onze grootste ambassadeurs. Ze zorgen voor een sterke interne cultuur, en dat maakt ons aantrekkelijk voor nieuw talent."

Food & Beverage Community bij Agristo

Agristo is trots op zijn Belgische roots, iets wat duidelijk naar voren komt in de marketingcampagnes. "Onze aardappelproducten, zoals frieten, roepen meteen een gevoel van gezelligheid op. Dit is iets waar veel van onze medewerkers trots op zijn," aldus Francesca. Dit gevoel wordt in de campagnes benadrukt door producten op humoristische wijze uit te vergroten en naast medewerkers te plaatsen, met als hoogtepunt de ‘frietheld’ die de aandacht trekt. "Zo zorgen we ervoor dat potentiële kandidaten direct een klik voelen met zowel ons product als onze bedrijfscultuur."

De betrokkenheid van de medewerkers gaat verder dan hun dagelijkse taken. Ze spelen een actieve rol in het vormgeven van de employer branding-strategie. Francesca: “We gebruiken onze eigen mensen als modellen in campagnes en vragen regelmatig om hun feedback. Hierdoor voelen ze zich nog meer verbonden met het bedrijf. Het is die wederzijdse match – het gevoel van trots, verbondenheid en plezier – die we willen uitdragen, zowel binnen als buiten Agristo."

Humor en een sterk teamgevoel vormen dus de rode draad in alles wat dit familiebedrijf doet, en dat maakt Agristo zo uniek in de markt.
 

Benieuwd naar de Food & Beverage Community?

Als sectoroverschrijdende organisatie wilt Voka Oost-Vlaanderen het brede voedings-en drankenlandschap samenbrengen in één community. De Food & Beverage Community staat open voor alle spelers in de keten van voeding & dranken: telers, bewerkers, producenten, logistieke partners, retail, distribiteurs, maar evengoed investeerders of start-ups die de keten naar een hoger niveau willen tillen. 

Het netwerkprogramma bestaat uit vier fysieke ontmoetingsmomenten, steeds bij een toonaangevend bedrijf in de brede waardeketen van het voedings-en drankenlandschap en laat de ondernemers toe duurzame professionele contacten te leggen, relevant voor hun beroepsmatige activiteiten. 

Contactpersonen

Joke Van der Burght

Ledenrelaties - Facility

Céline Van den Bossche

Info & Advies - Jong Ondernemen