Van spectaculaire modeshows tot verfijnde musea-installaties en grootschalige festivals als Tomorrowland – bij FishEye draait alles om beleving. En net zoals de fisheye-lens waar de bedrijfsnaam op alludeert, kijkt het team rondom Stijn Slabbinck met een uitzonderlijk brede blik naar elk project. “Zolang er een uitdaging in zit, gaan we er vol voor,” zegt de co-CEO. Een gesprek met Stijn Slabbinck waar we hem de ultieme hamvraag stellen: "Zorgt het aanwerven van de juiste mensen voor duurzame groei?"
Pure goesting
FishEye ontstond vanuit pure goesting. “We zijn erin gesprongen en namen in het begin gewoon alles aan wat er voorbij kwam,” vertelt Stijn. Die experimentele start heeft hen ver gebracht: van een klein team naar een organisatie van 45 mensen die vandaag een brede waaier aan projecten realiseren in de entertainmentsector. “We bouwen decors voor tv, ontwerpen tentoonstellingen, ondersteunen modeshows. Eigenlijk alles wat visueel en technisch uitdagend is.”
Toch bracht die groei ook nieuwe uitdagingen met zich mee. “Op een bepaald moment besef je dat je structuur mist,” geeft hij eerlijk toe. “Waar ik vroeger alles samen met een paar collega’s deed, zit er nu een hele laag tussen. Teamleaders, projectmanagers… Dat vraagt een andere manier van werken. Je moet leren loslaten én begeleiden.”
Hamvraag: "Zorgt het aanwerven van de juiste mensen voor duurzame groei?"
Die omslag vraagt vooral om de juiste mensen. “Duurzame groei hangt samen met een sterk team. We hebben hier heel uiteenlopende profielen rondlopen. Het is geweldig om te zien hoe die mensen met elkaar functioneren en hoe je dat als ondernemer kan faciliteren.” Die zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot. “Trial & error, absoluut. Maar ik leer ook veel van collega-ondernemers. We hebben trajecten bij Voka gevolgd, en nu zit ik net in het Accelero-programma. Die uitwisseling is ongelooflijk waardevol.”
Niet groeien om te groeien
Groeien om te groeien is echter niet het doel. “We willen vooral een stabiele, gezonde omgeving creëren. Projecten blijven doen die ons uitdagen én energie geven. En ja, we realiseren dromen – maar de Excel-tabel moet ook kloppen aan het einde van de rit,” lacht hij. “Het is een evenwicht zoeken: tussen creativiteit en organisatie, tussen beleving en structuur.”
Vandaag staat Stijn iets vaker aan de organisatorische kant van het verhaal. “Ik stond vroeger helemaal op de werkvloer, nu is het meer de praktische kant die mijn aandacht vraagt.” Toch blijft de goesting om te maken even groot. En de droom? “Een grote tour doen van een grote artiest – het maakt niet uit wie, als het maar spectaculair is. Zoiets wil ik nog één keer helemaal meemaken.”
Wij zetten onze tafel bij ondernemingen!
Vlaamse ondernemingen behoren tot de allerbeste ter wereld. Daarom zet Eric Laureys van Voka zijn tafel bij die bedrijven zelf. Hij gaat praten met ondernemers in heel Vlaanderen, hoe zijn zij geraakt waar ze vandaag staan, kunnen ze nog groeien en waar botsen ze tegenaan? Dat ontdekken we bij ‘De Hamvraag’!