Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Netwerkevents
  • Opleiding Welt: Strategische keuzes voor een diverse en inclusieve organisatie

Opleiding Welt: Strategische keuzes voor een diverse en inclusieve organisatie

Talent is moeilijk te vinden, medewerkers verwachten steeds meer, én de loonkosten blijven toenemen. De huidige arbeidsmarktrealiteit vereist dat je werkt aan een aantrekkelijk klimaat voor nieuwe en huidige medewerkers, terwijl het steeds duurder en complexer wordt om je onderneming draaiende te houden. Als zaakvoerder sta je in een moeilijke spreidstand tussen het welzijn van je personeelsbestand en de gezondheid van je organisatie. Deze avond biedt inspiratie om de balans in jouw organisatie te bewaren.

In een wereld met een grote verscheidenheid aan culturen en generaties is het cruciaal dat het management strategisch kiest voor een diverse en inclusieve werkomgeving. Slechts 66 procent van de werkenden heeft leiders die vertrouwen stellen in hun medewerkers en hen ruimte bieden om hun functie uit te oefenen. Management moet zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie en actief diversiteit ondersteunen. Het gedrag van leiders beïnvloedt direct de organisatiecultuur en het gedrag van medewerkers. Positieve waarden zoals transparantie, respect en betrokkenheid moeten door leiders worden uitgedragen om anderen aan te moedigen hetzelfde te doen. Authentiek zijn, open communiceren en serieus omgaan met ideeën en feedback van medewerkers zijn essentieel. 

Diversiteit en inclusiviteit moeten verder gaan dan mooie woorden. Het doorbreken van bestaande patronen op de werkvloer vraagt inspanning op alle niveaus binnen een organisatie. Leidinggevenden moeten het goede voorbeeld geven en een omgeving creëren waarin medewerkers zich veilig voelen om hun mening te uiten, zonder angst voor represailles. Open en constructieve dialogen moeten worden aangemoedigd, waarbij kritiek en feedback worden gezien als kansen voor groei en verbetering.

Programma

Tijdens deze avond leer je hoe je als ondernemer strategisch kunt kiezen voor diversiteit en inclusie om duurzame groei te realiseren. Davy Maes bespreekt de huidige arbeidsmarkt, Stefan Lameire inspireert vanuit zijn boek 'Leadership Unraveled', en in een panelgesprek met CEO van Cras, Alexander Dewulf, komen de praktische voordelen van inclusie aan bod. De avond eindigt met een netwerkreceptie waar je kunt connecteren met andere ondernemers en experts. 

  • 18.00 uur: Ontvangst
  • 18.15 uur: De arbeidsmarkt van vandaag - Davy Maes, Adviseur hr & arbeidsmarkt bij Voka West-Vlaanderen
  • 18.35 uur: Keynote: 'Veel verschillende bloemen maken een boeket' - Leiderschap in een polariserende wereld: nooit eerder hebben we zo'n grote verscheidenheid aan culturen en generaties gehad die samenleefden en samenwerkten, noch zijn we ons ooit meer bewust geweest van de verschillen in 'zijn' en 'denken'. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat we bruggen bouwen tussen die verschillen in plaats van verdere polarisatie aan te wakkeren? Leiderschap als redding! - Stefan Lameire
  • 19.30 uur: Panelgesprek: Hoe pakken andere zaakvoerders DEI aan? - CEO van Cras Woodgroup, Alexander Dewulf
  • 20.15 uur: Netwerkreceptie - Maak kennis en wissel ervaringen uit met andere ondernemers en experts

Keynote - Stefan Lameire

Stefan is een business leader met meer dan 20 jaar ervaring. Hij had leidinggevende en directiefuncties bij Unilever, de Vlaamse Mediamaatschappij en was CEO van de Belgische en Zwitserse business units van Clear Channel. Sinds 2020 ondersteunt Stefan verschillende bedrijven uit diverse sectoren op het vlak van strategie, commercial excellence en people & culture.

Keynote - Stefan Lameire

Samen met Lucia Soetens en Jille Tabak schreef Stefan 'Leadership Unraveled', een handboek dat laat zien hoe je leiderschapspotentieel kunt laten groeien. Het leiderschapsmodel in het boek is gebaseerd op werk met honderden organisaties, omvat 21 capaciteiten en combineert theorie met praktijkvoorbeelden en tips. Interviews met leiders als Ilham Kadri en Wim Dejonghe illustreren hoe het model in de praktijk werkt.

Voor wie?

Ondernemers en managers die willen begrijpen hoe ze strategisch kunnen kiezen voor diversiteit en inclusie om duurzame groei in hun organisatie te realiseren.

Contactpersoon

Sylvie Wybo

Adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

CRAS Woodgroup
Industrielaan 5
8790 Waregem

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze opleiding is gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Contactpersoon

Sylvie Wybo

Adviseur HR & Arbeidsmarkt

Adres

CRAS Woodgroup
Industrielaan 5
8790 Waregem

Wanneer

Prijs

Deelname aan deze opleiding is gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag