Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Wit-Gele Kruis: ambassadeurschap is investering

Wit-Gele Kruis: ambassadeurschap is investering

  • 05/03/2024

Deze rubriek is voorbehouden voor nieuws van onze leden. Want die zitten niet stil. Iedere dag verwezenlijken ze nieuwe dromen en gaan ze nieuwe uitdagingen aan. Wij zetten al die bedrijvigheid met veel plezier in de bloemetjes! 

Ambassadeurschap van je medewerkers is de meest efficiënte manier om je organisatie te positioneren als aantrekkelijke werkgever. Verpleegkundige is een knelpuntberoep: al decennialang werkt Wit-Gele Kruis in een krappe arbeidsmarkt. Schaarste maakt inventief.
Via focusgroepen werkte de organisatie een actieplan ambassadeurschap uit. Het doel? Medewerkers bewust maken van de impact van ambassadeurschap, hen motiveren om dit op te nemen, hen tools aanreiken om dit te doen en eventuele obstakels wegwerken.
“Wil je meer ambassadeurs, dan moet je daar permanent in investeren”, vertelt Ingrid Vanweert, directeur Personeel & Organisatie. “Dit vraagt een cultuur van facilitatie en waardering. Bij Wit-Gele Kruis passen we onze processen hierop aan. Denk aan vacatureomschrijvingen en campagnes die inzoomen op de verhalen van onze ambassadeurs. Jaarlijks organiseren we een event voor onze ambassadeurs die een bijzondere rol opnamen, laagdrempelige opleidingen zoals ‘omgaan met sociale media’, een awareness- en conversiecampagne en een up-to-date database met een periodieke nieuwsbrief vol tips & tricks.”

www.witgelekruis.be

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie