Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • North Sea Aviation Center (NSAC) (5 jaar): All-in-one terminal voor private jets

North Sea Aviation Center (NSAC) (5 jaar): All-in-one terminal voor private jets

  • 06/06/2024

Een heel persoonlijke dienstverlening voor passagiers en bemanning van privévluchten: dankzij die aanpak slaagde NSAC er in 5 jaar tijd in om in een vrij verzadigde markt toch mooi te groeien. NSAC biedt handling, hangarage, aircraft management en charters aan zijn klanten: een echte all-inone terminal. Managing director Erik Vermeersch zet nu ook de stap om aircraft sales te doen in samenwerking met de Belgische F1-legende Thierry Boutsen.

North Sea Aviation Center (NSAC) Erik Vermeersch

Het ondertussen tienkoppige vaste team staat sinds 2019 in voor de volledige handling van vliegtuigen en helikopters in de algemene, zaken-, offshore en militaire luchtvaart. “Dit omvat een volledige dienstverlening voor de passagiers en bemanning enerzijds en voor de vliegtuigen anderzijds op de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge”, legt Erik Vermeersch uit. “We beschikken over alle faciliteiten om mensen uitermate professioneel te ontvangen, met de focus op privacy en comfort, zoals een vip-lounge en inhouse grenscontrole.” 

Dankzij de ‘hangarage’-dienst fungeert NSAC als thuisbasis voor business jets en kleine propellervliegtuigen. “Op 5 jaar tijd is de hangarruimte gegroeid van 3.000 naar 10.000 m² – onder meer door de bouw van 12 kleinere hangars – waarvan 75% in gebruik, verkocht of verhuurd is. De terminal bevat ook een business center voor evenementen en kantoren voor luchtvaartgerelateerde bedrijven. Onderdeel van het business center is NSAC Medical, een inhouse dokterspraktijk om piloten medisch te keuren.” 

Vluchten op jets en helikopters 

“Een wijdvertakt Europees en wereldwijd netwerk biedt ons de mogelijkheid om onze klanten vluchten aan te bieden: als mensen een privéjet of helikopter naar hun bestemming van voorkeur willen huren, zoeken wij voor hen het meest geschikte toestel aan de interessantste prijs.” 

De prima relaties die NSAC heeft opgebouwd, vertalen zich sinds kort ook in de exclusieve vertegenwoordiging van Boutsen Aviation in de Benelux. “Thierry Boutsen is een voormalig Belgisch Formule 1-rijder, die sinds jarenlang dé referentie als makelaar voor de verkoop van privéjets is. Vanaf nu kunnen wij mensen die een nieuw of pre-owned-vliegtuig willen kopen, aan het juiste toestel helpen. 

Privéjets kiezen voor deze luchthaven onder meer omwille van de lange runway, de 24/7 beschikbaarheid en de goedkopere tarieven in vergelijking met andere luchthavens.

Erik Vermeersch

Dé kernactiviteit van NSAC blijft de rol als FBO (Fixed Base Operator), waardoor het functioneert als een dedicated terminal op de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge. “Privéjets kiezen voor deze luchthaven onder meer omwille van de lange runway van 3,2 kilometer, de 24/7 beschikbaarheid en de goedkopere tarieven in vergelijking met andere luchthavens.” NSAC heeft in West- Vlaanderen nog veel groeipotentieel om ondernemers te adviseren de stap naar business aviation te maken, maar Erik Vermeersch koestert nog meer ambitie. “We willen op termijn ook in het buitenland dezelfde dienstverlening aanbieden, hopelijk met een even loyaal team van flight administrators, het operationeel kloppend hart van NSAC en sterk klantgerichte medewerkers zoals hier.” 

Nieuwpoortsesteenweg 943, 8400 Oostende 
info@nsac.aero 
www.nsac.aero

NSAC

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie