Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Dewaele Vastgoedgroep (40 jaar): “Lokale verankering cruciaal in langetermijnvisie”

Dewaele Vastgoedgroep (40 jaar): “Lokale verankering cruciaal in langetermijnvisie”

  • 06/06/2024

Wie vandaag een of andere vastgoedbeslissing neemt, denkt daarbij hoogstwaarschijnlijk wel eens aan Dewaele Vastgoedgroep. De familiale onderneming groeide gedurende de voorbije 4 decennia tot een ijzersterke speler in het Vlaamse en Brusselse landschap van onroerend goed. “We zullen onze strategie om in heel Vlaanderen en Brussel actief te zijn voortzetten, maar kwaliteit primeert sowieso op timing”, zeggen voorzitter Filip Dewaele en CEO Sofie Spriet.

Dewaele Vastgoedgroep Filip Dewaele Sofie Spriet

Pol Dewaele was in 1984 de stichter van de gelijknamige vastgoedspecialist. Hij gaf de fakkel door aan zoon Filip, die vandaag samen met 16 vennoten de langetermijnvisie uitstippelt om de onderneming naar de volgende eeuw te loodsen. 

“Dat willen we doen door zoveel mogelijk mensen succesvol te maken met vastgoed, zowel op het vlak van wonen als ondernemen”, stipt Sofie Spriet aan. “We zijn geëvolueerd naar een groep van specialisten die hun expertise en advies in 7 businessunits etaleren: bedrijfsvastgoed, investeringsvastgoed, luxevastgoed, verkoop en verhuur van residentieel vastgoed (bestaand en nieuwbouw), rentmeesterschap en syndicus-services. Met die diensten zijn we actief op 50 locaties in Vlaanderen en Brussel. We hebben die netwerkstructuur volledig in eigen beheer, wat geheel overeenstemt met de visie van onze stichter (die in 2007 overleed, nvdr).” 

We hebben een eigen datastrategie uitgebouw via een zelf ontwikkeld softwareplatform.

Filip Dewaele en Sofie Spriet

Dewaele kiest dus bewust niet voor een franchisingformule. “Daardoor groeien we misschien trager, maar het is de beste manier om in elke woongemeenschap kwaliteit en duurzaamheid te bieden. Idealiter evolueren we op termijn naar 70 kantoren via overnames of integraties, al is daar geen haast bij: de kwaliteit, de duurzaamheid en de ontzorgingsfactor primeren. Als we tijdens onze ‘snuffelgesprekken’ geen match met ons DNA voelen, wachten we liever nog even af.” De expansie van Dewaele Vastgoedgroep kreeg vooral gestalte vanaf 2000. “Toen we in 2014 25 kantoren hadden, hebben we even gekozen voor een periode van consolidatie en het neerpoten van een professionelere structuur, met veel aandacht voor digitalisering. Zo hebben we een eigen datastrategie uitgebouwd via een zelf ontwikkeld softwareplatform. Eenmaal dat op punt stond, hebben we onze groei voortgezet. Ook ‘Dewaele do it yourself’ – een platform waarmee we mensen helpen die eigenhandig hun vastgoed willen verkopen – speelt daarbij een belangrijke rol.” 

Activering onroerend goed 

Via uitgebreide expertise profileert Dewaele zich ook tot de ‘private banker’ voor vastgoed. “Dat doen we door eerst een audit te maken van al het onroerend goed binnen patrimoniumvennootschappen. Op die manier slagen we erin onroerend goed te activeren en het rendement te optimaliseren. Bovendien helpen we met die service ook de overdracht naar de volgende generatie voor te bereiden.” 

De onderneming lanceert de marketingcampagnes ter gelegenheid van de veertigste verjaardag op 18 mei, de verjaardag van wijlen Pol Dewaele. 

Ambachtenstraat 33, 8870 Izegem 
info@dewaele.com 
www.dewaele.com

Dewaele Vastgoedgroep

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie