Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • LOFF biedt leasing van kantoorinrichting aan

LOFF biedt leasing van kantoorinrichting aan

  • 03/05/2024

“In Nederland is leasen meer de regel dan de uitzondering” 

LOFF biedt kantoorinrichting op maat, van ergonomische bureaustoelen, compartimentering en akoestische wandbekleding tot de totaalinrichting van een kantoorruimte. “Onze missie is om ervoor te zorgen dat mensen gezond en productief kunnen werken op kantoor”, zegt zaakvoerster Ann Gheysen.

LOFF biedt leasing van kantoorinrichting aan Ann Gheysen en Elise Harinck

Het Waregemse LOFF is een dochteronderneming van DBS, een vaste waarde in kantoorbenodigdheden die een stek heeft op dezelfde site. “Omdat ik bedrijven wilde helpen om het welzijn van hun mensen op het werk te verbeteren, ben ik 5 jaar geleden gestart met LOFF”, zegt zaakvoerster Ann Gheysen. “Dat was nog net voor corona, op een moment dat welzijn en productiviteit van de mensen op de werkvloer nog niet zo’n hot item waren. Nu is het dat gelukkig wel. Bedrijven beseffen dat ze er zelf ook baat bij hebben als hun mensen op een gezonde en productieve manier kunnen werken op kantoor, en dat ze met een aantrekkelijke werkplek ook meer kans maken dat een potentiële werknemer voor hen kiest.” 

Die aangename werkvloer realiseren gebeurt via 3 pijlers. “Met ergonomische bureaustoelen, akoestische oplossingen en kantoorinrichting op zich. Onze troef is de meerwaarde die wij onze klanten bieden. Ze kunnen bij ons terecht voor een totaalconcept. We maken een ontwerp op dat dan na overleg met de klant nog bijgestuurd wordt. We testen bijvoorbeeld vooraf welke stoelen het beste passen en stellen die bij de levering ook correct af voor elke werknemer. Dat is een service die je online uiteraard niet vindt.” “We hebben heel uiteenlopende klanten, uit verschillende sectoren, maar de meeste van onze klanten zijn doorgaans de iets kleinere kmo’s”, vult dochter Elise Harinck aan. 

Laagdrempelig 

Leasen is ook een mogelijkheid bij LOFF. “We zijn daarin heel laagdrempelig”, zegt Harinck. “Je hoeft geen minimumbedrag te spenderen. In principe kan je één bureaustoel leasen voor een minimumperiode van 4 jaar. In de praktijk gaat het uiteraard om meer dan één stoel, maar het kan dus wel. Vooral onze geluidsdichte pods zijn populaire lease-artikelen. Omdat leasen een minder stevige investering betekent, maar ook omdat je via leasing echt kan uittesten of het iets voor jouw bedrijf is. We merken wel dat leasen minder populair is bij onze West-Vlaamse klanten. Ze blijken daarin toch iets conservatiever dan pakweg klanten uit Antwerpen. In Nederland is leasen trouwens meer de regel dan de uitzondering.” (JM - Foto Kurt) 

www.loff.be

Efficiënt werken 

Het doel van LOFF is medewerkers in welk type kantoor ook efficiënt te laten werken. “Een landschapsbureau is misschien aangenaam voor de sociale contacten tussen de werknemers onderling, maar tegelijk is het niet altijd ideaal voor de concentratie. Wij zorgen voor een compartimentering, zodat de auditieve en visuele prikkels beperkt worden, maar het tegelijk nog aangenaam is om te werken en er nog voldoende contact is tussen de medewerkers onderling. We gebruiken daarbij graag geluidsdichte pods: ideaal voor iemand die wil bellen zonder gestoord te worden of die er wil werken zonder het lawaai van collega’s. We hebben naast kleine pods voor één persoon ook middelgrote en grote pods voor 4 en 6 personen. Zo heb je in één klap een rustige vergaderruimte zonder ingrijpende infrastructuurwerken.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie