Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Voka lanceert Management Assistant Academy

Voka lanceert Management Assistant Academy

  • 18/10/2024

Dit najaar start de gloednieuwe Management Assistant Academy, een opleiding die specifiek ontworpen is voor management assistants. Je verkent er de fundamentele bouwstenen van bedrijfsvoering zodat je inhoudelijk sterker in je schoenen staat om mee te denken met het executive level.

Voka lanceert Management Assistant Academy Delphine Warlop en Eva Porteman

Management assistants zijn veelzijdige duizendpoten. Hun takenpakket is heel divers, van agenda’s beheren tot verslagen opmaken van vergaderingen. Maar daarnaast wordt veelal ook verwacht dat ze weten waarmee alle verschillende departementen bezig zijn. Om management assistants te helpen om te excelleren in die rol en om zich aan te passen aan een steeds veranderende zakelijke omgeving, ontwikkelde Voka West-Vlaanderen de Management Assistant Academy. 

In de gloednieuwe opleiding krijgen management assistants in 5 sessies de handvatten aangereikt om mee te denken en overleggen met het C-level. Zo komt onder meer het belang van een helder gedefinieerde strategie aan bod, de ontwikkeling van een impactvol communicatieplan, het berekenen van de financiële gezondheid van het bedrijf en het inzetten van slimme digitale tools. Elke sessie wordt begeleid door een ervaren professional en expert in het vakgebied in kwestie. De spreker biedt telkens een combinatie van interactieve sessies, casestudy’s en praktische oefeningen, zodat de deelnemers de aangeleerde concepten direct kunnen toepassen op hun werk. Naast nieuwe kennis bouwen zij ook een waardevol netwerk op van gelijkgestemde professionals. “De Academy kan een mooie aanvulling zijn op het Lerend Netwerk, waar de focus ligt op ervaringen delen rond thema’s die relevant zijn voor de job”, zegt coördinator Lisa Den Tandt. “De Academy is een sterk inhoudelijke opleiding waarbij we telkens één dag achter de schoolbanken kruipen en ons verdiepen in één bepaald thema.” 

Interessante onderwerpen 

Eva Porteman, aan het werk als Personal Assistant bij Vyncke, is al ingeschreven voor de Academy. “Ik werk al 22 jaar bij Vyncke en heb in het verleden de Lerende Netwerken gevolgd. Die vond ik bijzonder interessant. Ik heb er veel zaken bijgeleerd die ik in mijn job heb kunnen gebruiken, bijvoorbeeld op het vlak van timemanagement, de digitalisering van administratieve taken, communicatiemanagement,… Maar het was minstens even interessant om andere deelnemers te leren kennen, te horen welke uitdagingen en struggles zij op hun weg tegenkomen en tips & tricks te krijgen om daamee om te gaan. Na 5 edities had ik het uiterste uit de Lerende Netwerken gehaald, maar ik schrijf me graag in voor de Academy. Ik zag dat er een aantal interessante zaken op de planning staan. Sinds kort is mijn taakinhoud wat aangepast en komt er wat boekhouding bij kijken. Ik ben dus blij om te zien dat er ook een financieel luik aan bod komt. Ook de sessie rond de digitale tools spreekt me aan.” 

“Ik ben nog nieuw bij Vyncke en heb net een eerste Lerend Netwerk gevolgd. Voor mij is dat heel interessant”, vult Eva’s collega Delphine Warlop aan. “Ik denk dat ik net als Eva eerst een aantal keren deze opleiding zal volgen en daarna zal doorschuiven. Volgens mij kan het voor management assistants interessant zijn om de inhoud van de sessies te bekijken en zich – afhankelijk van hun takenpakket – in te schrijven voor de Lerende Netwerken dan wel voor deze Academy.” (JM - Foto DD)

De Management Assistant je schoenen staat om mee te denken met het executive level. Academy is een nieuwe opleiding die specifiek ontworpen is voor management assistants. Je wil excelleren in je rol én klaar zijn om je in de steeds veranderende zakelijke omgeving in te passen? In de Academy verken je de fundamentele bouwstenen van bedrijfsvoering en zal je de nodige kennis opdoen. Zo sta je inhoudelijk sterker in je schoenen om mee te denken met het C-level in jouw bedrijf. Naast nieuwe kennis bouw je ook een waardevol netwerk op van gelijkgestemde professionals. De Academy start op 8 november en omvat 5 sessies.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie