Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Tweede generatie aan zet bij Buyse Construct

Tweede generatie aan zet bij Buyse Construct

  • 18/10/2024

“De sector evolueert sneller dan ooit”

Met Jean-Louis Buyse is de tweede generatie aan zet bij Buyse Construct in Oostrozebeke. Het bedrijf realiseert bedrijfsgebouwen voor de landbouw en industrie. “Onze grootste troef is onze persoonlijke aanpak en betrokkenheid bij het project. Onze klanten hebben rechtstreeks contact met één aanspreekpunt van offerte tot oplevering.”

Tweede generatie aan zet bij Buyse Construct Jean-Louis Buyse

Lieven Buyse, de vader van Jean-Louis Buyse, startte in 1989 met Buyse Construct. “Wij bouwen bedrijfsgebouwen voor de landbouw en industrie”, zegt Jean-Louis Buyse. “De verhouding tussen de projecten in de landbouw en industrie fluctueert wat, afhankelijk van de conjunctuur in beide sectoren, maar onze corebusiness is in al die jaren ongewijzigd gebleven.” Enkele jaren geleden nam Jean-Louis Buyse het bedrijf over van zijn vader. “Dat was uiteraard met het oog op de toekomst. Mijn ouders werken nog actief mee in het bedrijf; daarnaast hebben we nog 6 mensen in dienst.” 

De projecten van Buyse Construct situeren zich voornamelijk in West- en Oost-Vlaanderen. “Onze klanten zijn in de eerste plaats kmo’s die ons rechtstreeks of via de architect contacteren. Recent zijn daar ook projectontwikkelaars bij gekomen, die Buyse Construct onder de arm nemen voor de realisatie van kmo-units en 'Build-To-Suit' projecten. Wij starten vanaf een braakliggend terrein of bestaand gebouw en werken af tot wind- en waterdichte toestand. We voeren elk jaar zo’n 25-tal projecten uit.” 

Budgetvriendelijker 

De constructies die Buyse Construct realiseert, bestaan hoofdzakelijk uit staal. “Dat is doorgaans budgetvriendelijker en geniet een grotere mate van flexibiliteit dan industriebouw die uitsluitend uit beton is opgetrokken. De constructie is lichter en daardoor heb je minder zware of diepe funderingen nodig. Een ander voordeel van staalbouw is zeker ook de circulariteit. Met een juiste insteek bij het ontwerp kan de staalstructuur jaren later eenvoudig gerecupereerd worden. Dat is bij beton moeilijker. In de toekomst wordt dat de norm, denk ik. We evolueren opnieuw richting standaardmaten waarbij je bij een basisstructuur gemakkelijker modules kan bijplaatsen of afbreken.” 

Met een juiste insteek bij het ontwerp kan de staalstructuur jaren later eenvoudig gerecupereerd worden.

Jean-Louis Buyse

Er komen heel wat uitdagingen op de sector af door strengere reglementering op het vlak van energie, milieu, omgeving en duurzaamheid. “De bouwsector evolueert nu sneller dan ooit. Met doorgedreven digitalisatie en kwalitatieve partners proberen we dan ook in te zetten op een totale ontzorging van de klant. Ik denk dat we meer en meer gaan evolueren naar een situatie waarbij de bouwheer het volledige project aan één bouwteam toewijst, en wij naast de ruwbouw ook de binnenafwerking en technieken zullen coördineren. We zijn bereid de nodige stappen te zetten om daarvoor voldoende kennis in huis te hebben.” (JM - Foto DD) 

www.buyseconstruct.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie