Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Ondernemers 16 - nieuws over 5G-technologie, SD Worx en Tribe Global

Ondernemers 16 - nieuws over 5G-technologie, SD Worx en Tribe Global

  • 18/10/2024

Westhoek pioniert met 5G-technologie voor hulpdiensten 

Op 4 oktober, bijna exact een jaar na de zware overstromingen in de Westhoek, namen de lokale hulpdiensten de eerste gloednieuwe 5G-antennes van het Flanders Smart Fields-project in gebruik. Dankzij de 5G-antennes kunnen brandweer, politie en ziekenhuizen voortaan rekenen op een stabiele en beveiligde breedbandverbinding en zijn ze beter uitgerust om snel te reageren bij interventies. Dit unieke Europese project is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen POM West-Vlaanderen, e-BO Enterprises en het Jan Yperman Ziekenhuis. In totaal worden tegen eind 2025 12 5G-antennes geïnstalleerd, waarvan er nu al 2 operationeel zijn. e-BO Enterprises uit Ieper is verantwoordelijk voor de uitrol en de uitbating van het Flanders Smart Fields-netwerk. “Hoewel de hulpdiensten onze eerste gebruikers zijn, staat het private netwerk ook open voor andere socio-economische sectoren in de regio zoals landbouw, transport, bouw en industrie. En dankzij de samenwerking met Proximus zorgen we voor een naadloze overgang tussen de netwerken en zullen ook particulieren in de toekomst kunnen profiteren van de uitgebreide netwerktoegang in de Westhoek”, aldus Tom Ottevaere van e-BO Enterprises.

Westhoek pioniert met 5G-technologie voor hulpdiensten

Eerste hr-rondetafel van Voka West-Vlaanderen en SD Worx 

Op woensdag 18 september vond de eerste rondetafel van SD Worx en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen plaats. We vinden het belangrijk om de vinger aan de pols te houden en op de hoogte te zijn van de hr-uitdagingen van onze ondernemingen. Daarom brachten we tijdens een inspirerende ontbijtsessie ondernemers en hr-managers van toonaangevende West-Vlaamse bedrijven samen met de experten van SD Worx voor een debat rond 2 zeer actuele hr-topics: flexibele verloning en pay transparency (loontransparantie). Het werd een boeiende voormiddag waar info werd gedeeld over de aankomende wetswijzigingen. Deelnemers konden er ook hun ervaringen met flexibel verlonen, cafetariaplannen en andere benefits delen met elkaar. Benieuwd naar de conclusies? Of vragen omtrent hr-topics? Neem dan zeker contact op met joyce.simoens@voka.be.


Greetje Demuelenaere is Managing Director van Tribe Global 

Tijdens zijn jaarlijkse bijeenkomst in Londen benoemde Tribe Global Greetje Demuelenaere van comma, brand strategists tot nieuwe Managing Director. Tribe Global is een wereldwijd netwerk van onafhankelijke communicatiebureaus en slimme bedrijven. Greetje Demuelenaere zetelde al een aantal jaar in het bestuur van Tribe.


6 op de 10 

6 op de 10 bedrijven in de industrie schatten de toekomst negatief tot zeer negatief in. 4 op de 10 zien de situatie de komende 12 maanden nog verslechteren. Dat blijkt uit een economische enquête die Voka afnam bij 700 Vlaamse ondernemingen. De alarmsignalen zijn het grootst vanuit de industrie. Voka West- Vlaanderen vraagt om op alle niveaus van het economisch beleid een prioriteit te maken en een ambitieus industrieel beleid uit te rollen.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie