Overslaan en naar de inhoud gaan

CGK Group opent nieuwe productiehal

  • 18/10/2024

“Strategische stap om voorop te blijven lopen” 

CGK Group uit Gullegem, gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen, heeft zijn nieuwe productiehal en magazijnen geopend. De uitbreiding is goed voor een forse investering van 7 miljoen euro. “Dit is een strategische stap in onze visie om voorop te blijven lopen in de sector”, zegt CEO Tijl Charle.

CGK Group opent nieuwe productiehal Stijn Dely, Tijl Charle, Robin Gheysen, Geert Denutte en Antoine Willems

CGK Group, met naast de vestiging in Gullegem ook een site in Antwerpen, biedt totaaloplossingen voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen. Het engineert, produceert, installeert en onderhoudt alle installaties en leidingen van chemische processen. Ook binnen de maritieme en infrastructuurwereld, die vaak te kampen heeft met corrosieproblemen, biedt het duurzame oplossingen met onder meer bruggen, steigers en kademuren in kunststof. 

We beschikken nu over de capaciteit en de mogelijkheden om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren.

De terreinen in Gullegem werden met 6.000 m2 uitgebreid en er werden een duurzame productiehal en magazijn met 7.000 m2 nuttige oppervlakte gebouwd. Daardoor kan de huidige productie- en opslagcapaciteit verdubbeld worden. “Met deze nieuwe infrastructuur kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en echt het verschil maken. We beschikken nu over de capaciteit en de mogelijkheden om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren. Dat opent nieuwe perspectieven voor onze groei, zowel nationaal als internationaal”, zegt Geert Denutte, Directeur Strategie en Marketing en oprichter CGK Group. 

Budget overschreden 

Door de energie- en grondstoffencrisis werd het aanvankelijke budget van 5,5 miljoen euro met meer dan 1,5 miljoen overschreden. “Dat onderstreept onze sterke toewijding aan innovatie en groei”, klinkt het. “Ondanks de uitdagingen tijdens het bouwproces, zijn we enorm trots op het resultaat. Het versterkt onze positie als betrouwbare en toekomstgerichte partner bij uitstek voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen”, besluit Tijl Charle. 

Het bedrijf gaat op zoek naar een 10-tal extra CGK’ers, voornamelijk technische profielen zoals kunststoflassers, onderhoudstechniekers, magazijniers en isolateurs. 

www.cgk-group.com

25% export 

In 2004 versmolten Charle Industries, Gedeco en K-Construct tot CGK. Na een aantal cruciale overnames fuseerden CGK, Piping Solutions en Isoschol in 2016 tot CGK Group. Eind december 2023 werd DG Kunststoftechniek uit het Antwerpse havengebied in de groep opgenomen. Het team van 132 medewerkers realiseert onder leiding van Tijl Charle, Geert Denutte en Antoine Willems een omzet van 25 miljoen euro, waarvan 25% export.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie