Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Maes Concept Immo wil op verschillende locaties een referentie worden

Maes Concept Immo wil op verschillende locaties een referentie worden

  • 20/09/2024

“Model worden van gedigitaliseerd kantoor”

Na 23 succesvolle jaren in de badstoffenweverij met Maes Textiles, koos Rino Maes eind 2011 voor een nieuwe uitdaging. Samen met zijn echtgenote, wijlen Dominique Naessens, bracht hij met dezelfde vastberadenheid en expertise zijn ondernemersvaardigheden naar de vastgoedsector. “Vanaf de start van Maes Concept Immo hebben we in onze makelaardij zowel residentieel als industrieel vastgoed verkocht, verhuurd als beheerd. Dat heeft ons veel kennis en ervaring in de verschillende facetten van de vastgoedmarkt opgeleverd.”

Maes Concept Immo wil op verschillende locaties een referentie worden Rino Maes en Sarah Maes

In een markt vol makelaars draait het om het bieden van echte toegevoegde waarde voor zowel kopers, verkopers, huurders als verhuurders. Sinds 2012 heeft Maes Concept Immo die formule verfijnd. “Dankzij de wederzijdse kruisbestuiving met ons projectontwikkelingsbedrijf IRIST kunnen wij onze klanten niet alleen volledig begeleiden, maar hen ook advies geven op vlak van duurzaamheid, renovatie en ontwikkeling. Dat maakt ons de partner waar klanten keer op keer op vertrouwen en naar terugkeren.” 

“Woningen moeten vandaag aan EPC-label D voldoen. In de toekomst wordt dat steeds strenger, om in 2050 een A-label te behalen voor alle woningen. Het energieprestatiecertificaat vermeldt niet specifiek welke investeringen nodig zijn – en in welke volgorde – om dat niveau te behalen”, pikt Sarah Maes in. Zij stapte vorig jaar mee in de zaak. “Dankzij onze samenwerking met specialisten kunnen we mensen gericht adviseren over wat ze moeten doen om een betere EPC-score te behalen met bijhorende offertes. Vaak leidt dat tot een gefaseerd plan van aanpak en uitvoering, waarmee ze ook banken kunnen overtuigen om vlotter een lening te verkrijgen.” 

De groei van Maes Concept Immo leidde in de zomer van 2023 tot een noodzakelijke verhuis. “We hebben onze intrek genomen in het vroegere KBC-filiaal in hartje Anzegem”, gaat Rino verder. “Dat heeft ons de kans gegeven om onze diensten te centraliseren. Ons huidig pand is ook een referentieproject, omdat het illustreert dat wij perfect weten wat er moet gebeuren om een in se onverhuurbaar pand als een voormalig bankgebouw, toch een heel nuttige nieuwe invulling te geven. Dat hebben we ook al gedaan met industriële panden.” 

Vernieuwing 

“We blijven inzetten op groei door vernieuwing. Zo zijn we volop bezig om onze diensten sterk te digitaliseren, onder meer in functie van leadgeneratie en verbetering van de interne processen. De tijd die daardoor vrijkomt, besteden we graag aan het verlenen van gericht, gepersonaliseerd advies. We willen tot het model van een gedigitaliseerd makelaarskantoor uitgroeien en dat concept op termijn ook op andere locaties uitrollen.” 

Intussen blijft Maes Concept Immo hard inzetten om Anzegem-centrum te doen bloeien, door resoluut te kiezen voor het integreren van handelspanden in zijn nieuwbouwprojecten. “Zo gaven we al plaats aan een tandartsen- en kinesistenpraktijk en staan nog 4 handelspanden in nieuwbouwproject L’Eglize te wachten op een nieuwe eigenaar, waaronder een brasserie. Hopelijk draagt een toekomstige ring mee aan een bloeiend centrum.” (BVC - Foto DD) 

www.maesconceptimmo.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie