Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Interbusiness zet eerste stappen op de projectmarkt

Interbusiness zet eerste stappen op de projectmarkt

  • 20/09/2024

“Kleinschaligheid als sterkte”

Vastgoedfirma Interbusiness in Kortrijk zet haar eerste stappen op de projectmarkt. Broers Julien en Jerôme D’Haene hebben grote plannen met het bedrijf dat hun vader opstartte. Binnenkort wordt hun eerste project opgeleverd. “Wij willen op termijn graag onze plaats hebben tussen andere projectontwikkelaars, maar we nemen de tijd.”

Interbusiness zet eerste stappen op de projectmarkt Julien en Jerôme D’Haene

Marc D’Haene startte 30 jaar geleden met vastgoedfirma Interbusiness. Zijn 2 zonen Julien en Jerôme namen het bedrijf 4 jaar geleden over. “Onze vader werkte als zelfstandig verkoper voor een projectontwikkelaar”, zegt Jerôme D’Haene. “Mijn broer Julien en ik hebben de activiteiten van Interbusiness na onze overname aanzienlijk uitgebouwd. Interbusiness is nu een immobiliënkantoor, waar ik als vastgoedmakelaar zowel nieuwe als bestaande woningen verkoop. Julien is beëdigd landmeterexpert. Je kan daardoor bij ons ook terecht voor landmeterwerk zoals opmetingen, schattingen en verkavelingen uitwerken.” De broers zetten nu ook hun eerste stappen als projectontwikkelaar. “Een logische stap, want met onze achtergrond hebben we alles in huis om projecten van begin tot einde uit te voeren”, zegt Jerôme. “Enkel voor de bouwwerken moeten we een beroep doen op een bouwfirma. Als landmeter kan Julien verkavelingen uittekenen en de nodige vergunningen aanvragen, tot het project bouwklaar is. Ik ontferm me dan over het verkoopluik.” 

Binnenkort nemen we onze intrek in een nieuw kantoor in Kortrijk en nemen we onze eerste medewerker in dienst.

Julien en Jerôme D’Haene

Het eerste project van de broers is een verkaveling met 4 woningen in Zwevegem. “2 woningen van de 4 zijn al verkocht”, zegt Julien. “Intussen zijn we in de vergunningsfase voor een ander project met 4 appartementen en zijn we druk aan het prospecteren voor toekomstige opportuniteiten. We wagen ons ook op de renovatiemarkt, waarbij we huizen en appartementen kopen en na renovatie opnieuw te koop aanbieden. Ook in dat segment hebben we al enkele eerste projecten afgerond.” “We vullen elkaar perfect aan. Julien is de harde onderhandelaar die de projecten binnenhaalt. Ik ben dan weer de zachtere partner, voor de commerciële deals”, zegt Jerôme. 

Kleinschaligheid 

Bij elke verkoop wordt de opbrengst opnieuw in nieuwe projecten geïnvesteerd. “Het spreekt voor zich dat onze financiële buffer nog niet zo groot is als bij projectmakelaars met pakweg 50 medewerkers in dienst. Maar we durven onze kleinschaligheid zeker als een sterkte naar voren schuiven. Wij kunnen het volledige proces zelf in goede banen leiden, zonder afhankelijk te zijn van externen. Dat is niet alleen financieel voordelig, ook de timing hebben we zo beter in handen. Is er ergens een strakke deadline, dan hangen we niet af van de agenda van anderen maar kunnen we zelf wat schuiven.” 

Er is ambitie bij de broers. “Binnenkort nemen we onze intrek in een nieuw kantoor in Kortrijk en nemen we onze eerste medewerker in dienst. Die zal zich dan ontfermen over administratief werk, zodat wij ons op de projectontwikkeling kunnen storten. Wij willen op termijn graag onze plaats hebben tussen andere projectontwikkelaars, maar we nemen de tijd.” (JM - Foto Kurt) 

www.interbusiness.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie