Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Duurzame nieuwbouw Westlandia bevordert comfort medewerkers

Duurzame nieuwbouw Westlandia bevordert comfort medewerkers

  • 20/09/2024

Westlandia opende recent officieel de nieuwbouw aan de Zwaanhofweg, die eerder dit jaar al in gebruik is genomen. “Hoewel we een moeilijk jaar achter de rug hebben, blijven we investeren in de optimalisering van onze infrastructuur en het aanbod”, verklaart Ignace De Ro, algemeen directeur bij het maatwerkbedrijf.

Duurzame nieuwbouw Westlandia bevordert comfort medewerkers Ignace De Ro

Westlandia is actief op 4 sites in Ieper. De nieuwbouw vervangt verouderde gebouwen op de vestiging in de Zwaanhofweg 5. “Die accommodatie dateerde uit de jaren 80 en voldeed niet meer aan de huidige noden. We kampten er ook met plaatsgebrek en hadden te weinig opleidingslokalen”, legt Ignace De Ro uit. 

De door lokale partners opgetrokken nieuwbouw maakt komaf met die problemen. “Het gebouw bestaat voor circa de helft uit moderne sanitaire voorzieningen, kleedkamers, een refter en een moderne omgeving voor onze diensten elektromontage, assemblage en verpakking. In het voorste gedeelte zijn kantoren en 4 opleidingslokalen voorzien. Er is ook een binnentuin annex picknickterras. Op vraag van onze medewerkers is bij de architectuur veel aandacht aan lichtinval besteed. De kantoren zijn samengesteld uit gesplitste landschapsbureaus en flexiruimtes voor vergaderingen.” 

Stralingswarmte 

Het gebouw moet een mooi uithangbord voor de komende 20 jaar vormen, een ambitie waarin het maatwerkbedrijf geslaagd is. “We houden het gebouw op de juiste temperatuur via aangename stralingswarmte en -koeling vanuit de plafonds. De energie daarvoor komt van warmtepompen. Inzake ventilatie kunnen we de lucht die afgezogen wordt, via warmtewisselaars opnieuw gebruiken. Een zonneboiler levert warm water aan. Daarnaast is er ook 120 m³ opvangcapaciteit voor hemelwater, dat we zullen gebruiken voor het spoelen van de toiletten. De overloop daarvan komt terecht in een wadi, zodat dat water vervolgens in de ondergrond kan infiltreren.” 

Naast de diensten die al op de site aanwezig waren, verhuizen ook de IT-afdeling en een aantal mensen van de sociale dienst naar de nieuwbouw. De nieuwe infrastructuur is symbolisch voor de revival die het maatwerkbedrijf beleeft. “Door de economische terugval hebben we een moeilijk jaar achter de rug. Het aantrekken van nieuwe klanten zorgt ervoor dat we stilaan weer op onze maximale bezetting draaien. Op die manier kunnen we onze 910 mensen (waarvan 504,5 FTE doelgroepmedewerkers) aan het werk houden. Sowieso blijven we ons jaarlijks investeringsritme van 3,5 miljoen euro handhaven”, besluit de algemeen directeur. (BVC - Foto DD) 

www.westlandia.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie