Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Nieuws
  • Digihub 2.0 van Voka helpt Transport Vanneste bij verbetering processen

Digihub 2.0 van Voka helpt Transport Vanneste bij verbetering processen

  • 20/09/2024

“Maximaal streven naar geïntegreerde systemen”

De boekhouding is al gedigitaliseerd, de integratie van een WMS-systeem (warehouse management) is volop bezig: het is Transport Vanneste menens om de organisatie zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst. In functie daarvan neemt het bedrijf deel aan Digihub 2.0 van Voka. “De tips, tricks en concrete aanbevelingen zijn erg nuttig”, vinden bestuurders Koen Vanneste en echtgenote Marieke De Bruyne.

Digihub 2.0 van Voka helpt Transport Vanneste bij verbetering processen Marieke De Bruyne en Koen Vanneste

Transport Vanneste uit Moen is een familiebedrijf van de vierde generatie, gespecialiseerd in logistieke dienstverlening zoals transport, opslag, voor- en nabehandeling en totaaloplossingen. “Onze magazijnactiviteiten zijn de jongste jaren gevoelig uitgebreid: vroeger hadden we 5.000 m² opslagruimte, vandaag zijn dat er 42.000. In functie van de groei, hebben we recent de voormalige Bekaert-site in Moen aangekocht”, aldus Koen Vanneste. 

Boekhoudprogramma 

Sinds Koen en echtgenote Marieke namens de vierde generatie de teugels in handen hebben genomen, zijn al diverse investeringen in digitalisering gebeurd. “Dat is begonnen met een smartphone voor onze chauffeurs, die als nuttig verlengstuk van hun boordcomputer fungeert en onder meer belangrijk is om meteen vrachtbrieven te kunnen voorleggen. Vorig jaar namen we een nieuw boekhoudprogramma in de Microsoft Dynamics-omgeving in gebruik, wat een positieve impact op onze administratieve efficiëntie heeft”, legt Marieke De Bruyne uit. Toen Marieke het voorstel kreeg om deel te nemen aan het Digihub 2.0-traject van Voka, ging ze daar graag op in. “We hadden eerst een uitgebreide babbel met Frederik Delodder, Adviseur Digitalisering en Innovatie bij Voka West-Vlaanderen. Dat leidde tot een rapport met concrete aanbevelingen en stelde ons gerust dat we op zich wel goed bezig zijn: we weten heel goed waar we naartoe willen en zetten zoveel mogelijk in op geïntegreerde systemen. Daarom bekijken we welke koppelingen tussen programma’s mogelijk zijn.” 

Aanbevelingen 

Het Digihub-rapport gaf ook concrete aanbevelingen voor de hr-tool en een oplossing voor wagenparkbeheer, waar Transport Vanneste in de toekomst op wil inzetten. “Voor hr willen we op termijn een voor iedereen toegankelijk platform integreren, dat ook een meerwaarde zal bieden voor onze planning. We hebben daarover al gesprekken met een leverancier gehad, maar de integratie van een boekhoudpakket en nu het WMS-systeem, kregen voorrang. Het is ook de intentie om via een app een beter totaaloverzicht van ons wagenpark te krijgen, via een app die bijvoorbeeld toelaat om ook kleine schadegevallen meteen te melden. Dat zou helpen om onze (vracht-) wagens nog beter in goede conditie te houden.” 

We weten heel goed waar we naartoe willen en zetten zoveel mogelijk in op geïntegreerde systemen.

Marieke De Bruyne en Koen Vanneste

Marieke en Koen zijn sowieso tevreden over de input die ze via Voka Digihub kregen. “Op die manier krijg je een objectieve blik van een onafhankelijke partij, die het brede plaatje ziet. We hebben trouwens ook wel een goed gevoel over hoe ons personeel de digitalisering adopteert, al vergt het wel tijd en ruimte om in functie daarvan de nodige opleidingen te voorzien.” (BVC - Foto Kurt)

Hoe ver staat jouw bedrijf op het vlak van digitale ontwikkeling? 

Vul gratis de Digitale Quick Scan in, ontvang concrete tips om de digitale competitiviteit van jouw bedrijf te versterken en krijg advies op maat via een persoonlijk opvolggesprek. 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie