Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Trend Tour: Ga mee op missie naar Expo Japan 2025

Trend Tour: Ga mee op missie naar Expo Japan 2025

  • 31/05/2024

Bezoek in mei 2025 samen met Voka - Kamer Van Koophandel West- Vlaanderen en nexxworks de Wereld Expo 2025 en laat je onderdompelen in het thema ‘Designing Future Society for Our Lives’. We bezoeken niet alleen de Expo-stad Osaka, maar ook Tokyo en Kyoto. We duiken er in de wereld van morgen met exclusieve bedrijfs- en start-upbezoeken. Een bezoek aan dit prachtige land geeft je een blik op de toekomst én een bron van inspiratie voor duurzame, maatschappelijke oplossingen. Rik Vera is onze visionaire gids op deze reis naar innovatie en duurzaamheid.

Trend Tour: Ga mee op missie naar Expo Japan 2025

Tokyo - Empowering Lives 

Als één van de meest vooruitstrevende steden ter wereld op het gebied van technologie en innovatie, past het thema ‘Empowering Lives’ perfect bij Tokyo. De stad is een hub voor technologische vernieuwingen, van robotica tot slimme steden, en zal je inspireren met de laatste ontwikkelingen in automatisering en digitale transformatie. Uiteraard komen ook enkele culturele highlights van deze trendy metropool aan bod. 

Osaka - Saving Lives 

Osaka, met een sterke focus op gezondheid en welzijn, past goed bij het thema ‘Saving Lives’. De stad is toonaangevend in medische innovaties en voedselveiligheid en biedt een unieke kans om te zien hoe bedrijven bijdragen aan het verbeteren van levenskwaliteit en het aanpakken van wereldwijde gezondheidsuitdagingen. Osaka is tevens ook de Expo-stad en het kernpunt van de reis. Meer dan 160 landen van over de hele wereld komen bijeen op deze internationale expositie om hun nieuwste uitvindingen, innovaties en culturele tradities te laten zien. 

Kyoto - Connecting Lives 

Kyoto, bekend om zijn rijke historiek en culturele erfgoed, is de ideale locatie om het thema ‘Connecting Lives’ te verkennen. Hier leer je hoe traditie en moderniteit samenkomen en hoe bedrijven kunnen innoveren met respect voor culturele waarden, waardoor er een diepere connectie met klanten en gemeenschappen ontstaat. Afsluiten doen we met een volledige onderdompeling in de Japanse cultuur aan de hand van een diner met Maiko-voorstelling (leerling-geisha’s in typische kimono’s en witgemaakte gezichten, nvdr).

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie