Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De Estafette: Maria Mortier

  • 31/05/2024

Maria Mortier is gedelegeerd bestuurder van de Automobilia Group.

De Estafette: Maria Mortier

Hoe zou je jouw managementstijl omschrijven? 

“Mijn managementstijl legt de nadruk op het smeden van relaties tussen mensen, waarbij ik steevast probeer veel te netwerken. Dat gebeurt oplossingsgericht, via doelgericht overleg met zowel familieleden als teamleden. Veel passie, een luisterend oor en respect voor de medewerkers vormen de basis om te proberen klantgerichte oplossingen te bieden.” 

Naar wie kijk je op en waarom? 

“Ik kijk vooral op naar mensen die succes hebben bereikt en toch nederig blijven. Voor mij draait niet alles om succes alleen en het eindresultaat. Ook de toewijding, de passie en het doorzettingsvermogen onderweg zijn van belang.” 

Waaruit haal je voldoening naast je werk? 

“Ik wil vooral genieten van het leven en waardeer het om plezier te maken. Tijdens weekends breng ik graag tijd door met de kinderen en kleinkinderen. Ik organiseer graag etentjes of uitstapjes met vrienden die verschillende interesses hebben. Ik vind het geluk in kleine dingen en geniet er gewoon van om samen te zijn met mensen om me heen.” 

Welk boek is een must-read voor ondernemers?

 “Ik lees diverse boeken over marketing en management. Dan denk ik vooral aan de publicaties van Steven Van Belleghem.”

Aan wie wil je de estafettestok doorgeven en waarom? 

“Ik geef de stok graag door aan Frederik D’hulster, de nieuwe directeur van ondernemende hogeschool Howest. Hij werkt in alle bescheidenheid mee aan innovatieve ontwikkelingen in het onderwijs en bereidt daarmee de jonge mensen voor op de toekomst.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie